VIDEO SUA: Trump afirmă că va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic dacă democraţii se vor opune / Schimb de replici între Trump şi liderii democraţi în faţa presei în Biroul Oval - UPDATE - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

VIDEO SUA: Trump afirmă că va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic dacă democraţii se vor opune / Schimb de replici între Trump şi liderii democraţi în faţa presei în Biroul Oval - UPDATE

de V.M. Marţi, 11 decembrie 2018, 20:05
- a A+
Imagine
Preşedintele american Donald Trump a declarat, marţi, că va ocoli Congresul şi va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic, dacă democraţii se vor opune finanţării cerute, relatează Agerpres citând presa internațională.

Într-o serie de postări matinale pe Twitter , cu câteva ore înaintea întâlnirii programate cu cei doi lideri democraţi din Congres, Trump a lăudat măsurile administraţiei de a bloca migranţii la frontieră şi a promis că "Zidul va fi construit".

Trump se întâlnește marți la Casa Albă cu cei doi lideri democraţi din Congres, Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, în încercarea de a se ajunge la un acord pentru evitarea unui aşa-zis "shutdown" ("închidere a administraţiilor") înaintea termenului de 21 decembrie.

Nancy Pelosi vizează să devină preşedinte al Camerei Reprezentanţilor după ce partidul său va deţine majoritatea în această cameră legislativă luna viitoare.

"Dacă Democraţii nu ne dau voturile pentru a ne securiza Ţara, Armata va construi secţiunile rămase ale Zidului", a scris Trump pe Twitter înaintea întâlnirii programate în cursul după-amiezii.

Preşedintele vrea alocarea a 5 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexic, plus alte fonduri pentru măsuri suplimentare de securitate la frontieră.
UPDATE: Schimb de replici între Trump şi liderii democraţi în faţa presei în Biroul Oval

O scenă incredibilă s-a petrecut marţi în Biroul Oval, unde preşedintele Donald Trump a avut chiar în faţa presei un schimb dur de replici cu liderii democraţi din Congres pe tema zidului de la graniţa cu Mexicul, relatează Agerpres citând AFP.

Ameninţând că va merge până la un "shutdown" (paralizarea administraţiei în lipsa unui acord bugetar până pe 21 decembrie) dacă democraţii refuză să voteze pentru finanţarea acestui zid, Trump a spus apăsat că "securitatea la frontiere" trebuie să fie o prioritate absolută.

"Este un subiect foarte dificil (...) Probabil că nu vom avea astăzi un acord", a adăugat el într-o atmosferă foarte tensionată, înaintea începerii reuniunii cu Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, convocată în încercarea de a se ajunge la un acord pentru evitarea unui "shutdown" al administraţiei.

"Nu cred că ar trebui să avem o dezbatere în faţa jurnaliştilor", i-a răspuns Nancy Pelosi, o replică venind mai târziu şi din partea lui Chuck Schumer, care i-a pus în vedere lui Trump că "alegerile au consecinţe", referire la scrutinul de la jumătate de mandat, în urma căruia democraţii vor prelua din ianuarie controlul Camerei Reprezentanţilor.

1021 de afisari


Va ocoli Congresul...
banel [utilizator], Marţi, 11 decembrie 2018, 21:17
-1/3
Ar trebui sa invete de la noi, unde Dragnea controleaza Parlamentul.
si va fi construit de armata mexicana !
Poiana lui Occam [utilizator], Marţi, 11 decembrie 2018, 21:00
-3/3
The Donald
inca 1 comentariu comenteaza