O analiză minuţioasă a celor 24 de filme din seria "James Bond" realizată de un grup de medici neozeelandezi a dezvăluit faptul că agentul 007 suferă de alcoolism cronic, iar serviciile secrete britanice, MI6, ar trebui să îi ofere ajutor specializat, potrivit The Telegraph, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Există dovezi puternice și consistente că James Bond suferă de alcoolism cronic, fiind la nivelul «sever» al spectrului acestei tulburări", se arată în studiul cercetătorilor de la Universitatea din Otago, publicat în Medical Journal of Australia.

În cele 24 de filme din seria "James Bond", personajul principal a consumat 109 băuturi, în medie, 4,5 în fiecare peliculă.

Recordul l-a stabilit în "Quantum of Solace: Partea lui de consolare", lansat în 2008, când personajul interpretat de Daniel Craig a consumat 24 de unități de alcool, cantitatea putând să îi fie fatală.

Consumul de alcool îl determină pe Bond să aibă un comportament "riscant", precum implicarea în bătăi, șofatul cu viteză mare și efortul fizic extrem. Cercetătorii au analizat comportamentul lui James Bond pe baza criteriilor din cea de-a cincea ediție a "The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders" (Manualul statistic și de diagnosticare a tulburărilor mintale).

Așa cum este portretizat în filme, Bond se încadrează la cel puțin șase, posibil nouă criterii care caracterizează alcoolismul, fapt care se traduce printr-o tulburare "severă".

Autorii studiului critică și angajatorul lui James Bond, MI6, pentru că ar trebui să dea dovadă de mai multă "responsabilitate". "Conducerea MI6 trebuie să redefinească îndatoririle lui Bond pentru a-i reduce nivelul de stres", spun cercetătorii.

Dacă Bond ar fi fost o persoană reală, el ar fi trebuit să fie sfătuit să caute ajutor specializat, inclusiv de către angajatorul său.