Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a susţinut că are informaţii consistente că stenogramele şedinţei de plen de miercurea trecută, în care Liviu Dragnea şi Florin Iordache ar fi fost revocaţi din funcţie, vor fi falsificate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astăzi se confirmă din nou că fiecare zi cu Liviu Dragnea pe scaunul de preşedinte al Camerei Deputaţilor este o zi marcată de ilegalităţi. PNL, de comun acord cu celelalte partide de Opoziţie, a solicitat în cursul zilei de joi stenograma şedinţei prin care cele două propuneri de revocare a domnilor Dragnea şi Iordache au fost votate pe articole. Din nefericire, nici până astăzi stenogramele şedinţei de plen, care ar fi arătat negru pe alb deciziile şi voturile date pe revocarea celor doi şefi ai PSD şi ai Camerei Deputaţilor, sunt ţinute la sertar. De ce oare? Pentru că intenţionează să le falsifice. Avem informaţii consistente că stenogramele şedinţei prin care cei doi au fost revocaţi prin hotărâri votate pe articole vor fi falsificate, de aceea avertizăm conducerea Camerei Deputaţilor să înceteze tot acest demers de menţinere la putere cu forţa prin ilegalităţi", a declarat Turcan, luni, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că acesta "este un exemplu fără precedent, care confirmă faptul că un dublu condamnat, cum este Liviu Dragnea, perpetuează acelaşi comportament infracţional în fruntea Camerei Deputaţilor".

Turcan a precizat și că, în ședința Biroului permanent, Liviu Dragnea a cerut ca liderii de grup să nu mai aibă drept la cuvânt în aceste ședințe. Regulamentul prevede că liderii de grup pot participa la aceste ședințe.

"Astăzi, în şedinţa de conducere a Camerei, Liviu Dragnea, expres, direct, a solicitat ca liderii de grup să nu mai aibă dreptul la cuvânt în şedinţele de Birou permanent. Practic, toţi cei 20 şi ceva de ani de democraţie în Parlament au fost aruncaţi la coş şi astăzi se instituie o procedură nouă pentru liderii partidelor de Opoziţie şi anume de a nu se mai exprima în şedinţele de Bp. Practic, le este frică de forţa cuvântului, le este frică de forţa argumentelor", a precizat ea.

Ulterior, într-o intervenție la Digi 24, Turcan a adăugat că cei de la UDMR au adus acest lucru în discuție, iar Dragnea a consemnat.