​Mai mulţi fani ai echipei River Plate au spart vitrinele unor magazine şi s-au infruntat cu forţele de ordine, la Buenos Aires, după ce echipa lor favorită a câştigat, duminică, la Madrid, trofeul Copei Libertadores, informează clarin.com, citat de News.ro.

Incidente la Buenos AiresFoto: clarin.com

Peste 20.000 de fani ai "milionarilor" au urmărit fără probleme finala cu rivala Boca Juniors şi au sărbătorit victoria în Piaţa Republicii din Buenos Aires, până în jurul orei locale 23.00 (04.00, ora României - patru ore după fluierul final de la Madrid), când au început să părăsească zona. Incidentele au apărut după miezul nopţii, în jurul orei locale 00.15 (05.15, ora României), când un grup de fani a aruncat cu sticle şi pietre în vitrinele magazinelor şi în forţele de ordine.

Suporterii nu au ezitat să se confrunte cu poliţiştii, care au răspuns cu gloanţe de cauciuc şi cu gaze lacrimongene. Cel puţin trei poliţişti au fost răniţi în incidente. În jurul orei 00.45, forţele de ordine au reuşit să restabilească liniştea în centrul capitalei argentiniene.

River Plate a câştigat "superclasico" din finala Copei Libertadores. "Milionarii" s-au impus cu scorul de 3-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, în manşa retur a finalei, disputată la Madrid, după ce în tur scorul, pe terenul "genovezilor", a fost egal, 2-2. Pentru River, acesta este al patrulea trofeu, primul din 2015. Ei au mai câştigat Copa Libertadores în 1986 şi 1996. Boca rămâne cu şase trofee, ultimul în 2007.

Au marcat: Pratto '68, Quintero '109, Martinez 120+2 / Benedetto '44. Din minutul 92, Boca a jucat în inferioritate, după eliminarea lui Barrios.

Manşa retur a Copei Libertadores trebuia să se desfăşoare, la 24 noiembrie, pe stadionul echipei River, dar a fost amânată după ce, în drum spre arenă, autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat cu pietre şi cu gaze lacrimogene. Unii jucători au fost răniţi de geamul spart sau afectaţi de gazul inhalat. De asemenea, în afara stadionului au avut loc şi confruntări între suporteri şi forţele de ordine.