Roger, musculosul cangur ce a ajuns celebru după ce o fotografie cu el zdrobind o găleată de metal de parcă ar fi un pahar de hârtie a devenit virală în 2015, a murit la vârsta de 12 ani, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Moartea cangurului, care cântărea 89 kilograme și avea înălțimea de 1,82 metri, a provocat tristețe printre cei 1,3 milioane de fani pe care îi avea pe Facebook și Instagram.

”Întotdeauna îmi aducea un zâmbet pe față. Un băiat atât de mândru și de puternic”, a scris cântăreața australiană Natalie Imbruglia.

Roger era doar un pui când mama sa a fost ucisă de o mașină, în 2006. El a fost adoptat de Chris Barnes. Într-un clip video tribut postat pe Facebook, Barnes a spus că Roger l-a inspiat să construiască sanctuarul pentru canguri, sanctuar în care trăiau celebrul cangur și ”câteva din soțiile lui”.

”Roger a fost masculul nostru alfa timp de mulți ani și a devenit un cangur pe care oameni din toată lumea au ajuns să-l iubească la fel de mult cât îl iubeam noi”, a spus el. Sanctuarul posta des fotografii și clipuri video cu Roger ”boxând” și încordându-și pectoralii.