Premierul interimar al Armeniei, Nikol Pashinyan, este pe cale de a-și consolida autoritatea, deoarece blocul său politic a luat o opţiune importantă de a câştiga alegerile parlamentare, au arătat rezultatele preliminare prezentate duminucă de Comisia Electorală Centrală (CEC), relatează Reuters citat de Mediafax.

Nikol PasinianFoto: Agerpres/AP

Alianța My Step, care include Partidului Contractul Civil al lui Pashinyan, a câștigat peste 70% din voturi, pe baza rezultatelor obținute de la mai mult de 50% din secțiile de votare, a anunţat CEC pe site-ul său.

Rezultatele au arătat că două partide moderate din opoziție - Prosperous Armenia și Bright Armenia - au obținut suficiente voturi pentru a intra în Parlament deoarece a fost eliminat pragul de 5%.

Pashinyan a demisionat în octombrie, astfel încât Parlamentul să poată fi dizolvat pentru alegerile anticipate, dar a rămas premier interimar.

"Cetățenii armeni au creat o majoritate revoluționară în Parlament", a declarat Pashinyan la sediul partidului său după publicarea primelor rezultate.

"Dacă această tendință continuă, majoritatea nu va avea probleme în implementarea modificărilor legislative", a adăugat acesta.

Pashinyan a venit la putere în Armenia, în mai după mai multe săptămâni de proteste în masă împotriva corupției și a nepotismului. Fostul jurnalist, care a fost închis pentru că a provocat tulburări în 2008, a marcat o pauză dramatică de la conducătorii-cadre care au condus Armenia de la sfârșitul anilor 1990.