Economia SUA a produs mai puține locuri de muncă decât se anticipase, dar rata șomajului este la cel mai scăzut nivel din ultimii 49 de ani - Hotnews Mobile
1 € 4,7564 1 USD 4,1988marţi 26 mar 2019

Economia SUA a produs mai puține locuri de muncă decât se anticipase, dar rata șomajului este la cel mai scăzut nivel din ultimii 49 de ani

de DG Vineri, 7 decembrie 2018, 17:06
- a A+
Imagine
Economia SUA nu a reușit să creeze un număr suficient de mare de locuri de muncă în noiembrie, iar salariile nu au crescut conform așteptărilor, ceea ce indică o încetinire a creșterii economice. Cu toate acestea, rata șomajului se menține la cel mai scăzut nivel din ultimii 49 de ani, fiind de 3,7%, potrivit Reuters.Datele au fost făcute publice de Departamentul Muncii și sunt valabile pentru luna noiembrie. Astfel, luna trecută, exceptând domeniul agriculturii, au fost create 155.000 de locuri de muncă, companiile din construcții angajând cel mai mic număr din ultimele 8 luni, cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute.

O altă cauză a numărului moderat de angajări ar fi lipsa de muncitorii calificați.

Datele revizuite pentru septembrie și octombrie arată că au fost create cu 12.000 de locuri de muncă mai puțin decât se raportase anterior. În același timp, analiștii economici contactați de Reuters estimaseră că numărul joburilor va crește cu 200.000 în luna noiembrie.

Chiar și în aceste condiții, rata șomajului a rămas neschimbată, fiind de 3.7 %, cea mai scăzută din 1969.

Câștigul mediu pe oră a crescut cu 6 cenți sau 0.2 procente în noiembrie, în timp ce câștigurile din octombrie au fost revizuite în scădere la 0.1 procente de la 0.2. În 2018, salariile au crescut cu 3.1 procente, cu vârful în octombrie, când a fost cea mai mare creștere din aprilie 2009.

Companiile au redus și numărul orele lucrătoare pe săptămână. Astfel, în medie, săptămâna de lucru a ajuns la 34.4 de ore de la 34.5 în Octombrie.

În al treilea semestru, creșterea economică a fost de 3.5 procente, iar în cel de-al patrulea este estimată la 2.7.
358 de afisari


-
g01an [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 19:14
+3/3
rata somajului este complet irelevanta, nu-ti arata decat procentul de oameni care nu-si pot gasi un loc de munca sau un contract timp de un an de zile.

la procentul populatiei active devine relevanta situaita, pentru ca asta iti arata daca exista sau nu probleme demografice. or, la ei procentul populatiei active este la 60%, similar cu Romania care a avut probleme demografice majore. un 65% ar fi cat de cat ok, dar ce este acum nu se compara cu situatia din anii '90 cand se apropiau de 70% la fel ca restul tarilor dezvoltate si nici nu au reusit inca sa revina macar la valori comparabile cu situatia de dinainte de criza din 2008 macar. in vestul europei procentul este undeva aproape de 70% (si are si sens, raman inactivi doar copiii - cam 20% din populatie, pensionarii si un procent foarte, foarte mic din populatia capabila de munca).
Da, suna bine dar
Gojifruit [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 20:09
+3/3
Daca mai ascultam si alte surse, aflam ca rata somajului e mica pentru ca oamenii au joburi part-time, fara beneficii (pensie, asigurare medicala etc), joburi care ii califica la food-stamps. Adica, desi lucreaza, nu au venituri de subzistenta si traiesc din mila statului. Dar e ok, nu sunt someri.
inca 3 comentarii comenteaza