Senatorul Adrian Țuțuianu, exclus recent din PSD, spune că a fost înlocuit din funcția de membru al Comisiei juridice, la cererea grupuri de senatori social-democrați. "Se pare că orice loc aș ocupa deranjez, așa că se face orice pentru liniștea domnului Dragnea", afirmă Țuțuianu.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

El spune, pe Facebook, că a fost înlocuit din Comisia juridică la începutul acestei săptămâni.

"Se pare că orice loc aș ocupa deranjez, așa că se face orice pentru liniștea domnului Dragnea. Și acest "orice" trebuie luat în serios pentru că nu este o figură de stil. E realitatea ultimului an în care am fost transformat într-o țintă vie", spune Adrian Țuțuianu.

El amintește că prima oară a fost înlocuit de la conducerea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. "Apoi, supărat probabil pe faptul că la Ministerul Apărării Naționale lucrurile se mișcau în direcția bună, m-au schimbat. Când spun "direcția bună", am în vedere direcția României și a Armatei Române", afirmă senatorul.

Țuțuianu susține că nu a fost suficient, iar Liviu Dragnea a continuat și, rând pe rând, l-a schimbat din funcția de președinte al PSD Dâmbovița, apoi din cea de vicepreședinte PSD la nivel național și vicepreședinte al Senatului.

Adrian Țuțuianu adaugă că începând cu 4 decembrie este membru al Comisiei economice, industrii și servicii și se întreabă retoric până când. "Până în momentul în care, din nou, interesele lui L.D. vor fi deranjate. Și, atunci, cu siguranță, voi fi mutat "disciplinar" la o altă comisie. Asta dacă nu se vor întâmpla surprize", adaugă senatorul Adrian Țuțuianu.

Țuțuianu a fost exclus din PSD în urma unei ședințe CEx din 5 noiembrie, alături de Marian Neacșu.

Pe 21 noiembrie, Adrian Țuțuianu a fost revocat din funcția de membru al Biroului Permanent și vicepreședinte al Senatului, ca urmare a excluderii acestuia din PSD. El contestă excluderea și spunea că va rămâne senator independent până când va epuiza căile de atac statutare din interiorul PSD dar și cele din justiție