Actorul Kevin Hart nu va mai fi gazda ceremoniei de decernare a premiilor Oscar din 2019, el retrăgându-se în urma unei controverse legate de mesaje homofobe pe care le-a postat pe twitter, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

În anunțul de retragere, Hart și-a cerut scuze dacă a jignit pe cineva și a precizat că nu dorește ca această controversă să umbrească în vreun fel ceremonia de decernare a Oscarurilor.

După alegerea sa ca prezentator al Galei Oscarurilor, o serie de mesaje postate de el pe rețeaua socială cu 10 ani în urmă au fost readuse în atenție, acestea fiind catalogate anti-gay.

Academia de Artă și Film s-a confruntat cu un val de mesaje prin care se cerea ca actorul să fie înlocuit. Kevin Hart a mărturisit că prezentarea Oscarurilor era o dorință mai vechea de-a sa, însă a decis că facă pasul înapoi pentru ca polemica iscată de poziția sa din trecut să nu afecteze ceremonia care are ca scop celebrarea unor artiști talentați.

”Sincer, îmi cer scuze comunității LGBTQ pentru cuvintele lipsite de tact pe care le-am spus în trecut", a fost mesajul actorului.

Kevin Hart, în vârstă de 39 de ani, a jucat, în 2017, în producţia „Jumanji: Welcome to the Jungle". În ultimii doi ani, Gala Oscarurilor a fost prezentată de Jimmy Kimmel.