Prima știre din buletinul informativ al Politico este declarația ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, care propune îngrădirea dreptului la muncă al românilor în Uniunea Europeană. Politico scrie că este "cea mai jenantă veste din Europa".

PoliticoFoto: Hotnews

Propunerea ministrului de Finanțe a ajuns și în presa internațională, astfel că prima știre din buletinul informativ al Politico este declarația lui Teodorovici privind restricțiile pentru românii care merg să muncească în alte state UE.

"Iată cea mai jenantă știre din Europa, în această dimineață: presa din România scrie că ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici vrea ca dreptul oamenilor care muncesc și locuiesc în Uniunea Europeană să fie limitat la o perioadă restrânsă. <>, a spus acesta. <>, scrie Politico.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan spune că acest buletin de știri al Politico este citit în fiecare dimineață de aproape 100.000 de factori de decizie din Uniunea Europeană. "Nu e de joacă! Vreau miniștri care să facă cinste României în UE, nu despre care să se scrie în mod negativ pe primele pagini ale ziarelor", scrie europarlamentarul român.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici spunea marți că ar trebui ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, după care să își caute de muncă în altă țară.

Eugen Teodorovici a revenit marți pe Facebook cu o postare în care a încercat să explice declarația sa privind persoanele care muncesc în străinătate, respectiv să aibă un permis de muncă pentru o perioadă limitată. A primit peste 2000 de comentarii, aproape toate negative, și peste 180 de share-uri.