Orange, Vodafone și Telekom ar fi agreat să nu tarifeze nimic pe relația România-Republica Moldova de 1 decembrie 2018, Ziua Națională a României, au precizat miercuri pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. Un răspuns similar ar putea veni și din partea RCS&RDS. Surse din industrie spun că ar putea fi o decizie politică în acest sens, mai ales că Guvernele României și Republicii Moldova vor susține mâine o ședință comună la Palatul Victoria.

Telefon mobilFoto: MorgueFile.com

Premierul României Viorica Dăncilă va conduce, joi, la București, o ședință comună a guvernelor României și Republicii Moldova, cu participarea prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, și a miniștrilor de resort din domeniile de interes comun.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuțiile vor aborda stadiul și perspectivele relației bilaterale, inclusiv componentele sectoriale subsumate acesteia, cu evaluarea stadiului implementării proiectelor de cooperare bilaterală derulate de România în Republica Moldova și explorarea opțiunilor pentru noi proiecte de cooperare.

"Ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova reprezintă o oportunitate pentru impulsionarea agendei bilaterale, în perspectiva viitorului european al Republicii Moldova și avansarea proiectelor bilaterale de cooperare de relevanță strategică.

Totodată, reuniunea are loc în contextul pregătirilor pentru asumarea, de către România, a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, fiind un prilej pentru încurajarea eforturilor Republicii Moldova în direcția avansării parcursului european și implementării reformelor asumate în baza Acordului de Asociere cu UE", se mai precizează în comunicat.

  • Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru excluderea tarifelor de roaming / Premierul Pavel Filip, în urmă cu săptămână: Poate reușim să semnăm acest acord pe 22 noiembrie la București

Amintim că săptămâna trecută, Guvernul de la Ghișinău a anunțat că Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede că cetățenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming, un proiect în acest sens fiind aprobat miercuri, 14 noiembrie, de Executivul din Republica Moldova.

„Poate reușim chiar în ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România, care urmează să aibă loc pe data de 22 noiembrie la București, să semnăm acest acord”, a precizat cu această ocazie premierul Pavel Filip.