Jurnalistul Radu Tudor susține că "cetățeanul rus Viaceslav Moshe Kantor", liderul Congresului Evreiesc European, este un "om cu ancore solide în puterea politică de la București". "Sunt curios dacă în cadrul mesajelor transmise de organizațiile evreiești ce dezavuează orice acuzații de antisemitism se va regăsi și ceva de la organizația europeană, condusă de cetățeanul rus Viaceslav Moshe Kantor, un om cu ancore solide în puterea politică de la București…", scrie Radu Tudor, pe blogul său. Precizăm că în ianuarie 2016, Moshe Kantor i-a acordat lui Liviu Dragnea "Compasul Ierusalimului", cea mai înaltă distincţie a Congresului Evreiesc European.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al PSD, distincția a fost acordată la Bruxelles, în cadrul unui dineu prilejuit de aniversarea a 30 de ani de existenţă a Congresului Evreiesc European.

Moshe Kantor este considerat un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Radu Tudor precizează că "recentele acuzații în legatură cu presupuse accese antisemite la nivel înalt duce România într-o mocirlă politică în care ne afundam periculos". Citește aici.

Reamintim că Ilan Laufer, propus pentru portofoliul de la Dezvoltare, l-a acuzat pe Klaus Iohannis, marți seara, de la sediul PSD, că este antisemit. Laufer a afirmat că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism", acuzându-l pe șeful statului că a avut "mai multe ieșiri de sabotare a evreilor", încercând să oprească relațiile cu Ierusalimul.

Aceste acuzații lansate de Ilan Laufer au fost ferm dezaprobate de către mai multe organizații evreiești.