​Fostul ministru al Afacerilor Europene Victor Negrescu a vorbit, miercuri, la interviurile HotNews.ro, despre momentul demisiei sale din Guvernul Dăncilă. El spune că înainte de a-i pune la dispoziție premierului mandatul său l-a informat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, cu care a avut o "mică comunicare". "Nu a fost discuția de a rămâne sau a nu rămâne în Guvern. Era vorba să avem o discuție în partid și am remarcat că luni lucrurile mergeau deja în altă direcție", a afirmat Negrescu.

Victor NegrescuFoto: Parlamentul European

Fostul ministru al Afacerilor Europene Victor Negrescu a vorbit la interviurile HotNews.ro despre momentul demisiei sale - informație apărută pe surse într-o zi de sâmbătă. El spune că i-a pus la dispoziție premierului mandatul său, iar această decizie nu a fost împotriva cuiva, ci a fost pentru principiile în care el crede și pentru care a remarcat că nu mai exista același sprijin.

"Eu cred că am avut o activitate destul de bună, timp de un an si jumătate mi-am facut treaba, am predat lucrurile făcute și am remarcat în intervențiile publice că în general lumea a apreciat. Pentru a avea acele rezultate am avut anumite standarde. Am remarcat că poate nu există acelasi sprijin pentru ideile mele, s-au propus alte lucruri cu care nu pot fi de acord. Punerea la dispozitie a mandatului meu nu a fost împotriva cuiva, ci a fost pentru principiile pe care eu le am (...) Am crezut la un moment dat că inițiativele unor colegi nu mergeau în această direcție. Eu cred că România trebuie să fie capabilă să livreze la nivel european negocierile privind viitorul buget european. Cred că avem o ocazie unică, trebuie să respectăm cutumele și să lucrăm foarte mult pentru a avea rezultate", a declarat Negrescu.

Fostul ministru a mai spus că înainte de a-și pune la dispoziție mandatul l-a informat pe Liviu Dragnea, cu care a avut "o mică comunicare".

"Nu a fost discuția de a rămâne sau a nu rămâne în Guvern. Era vorba să avem o discuție în partid și am remarcat că luni lucrurile mergeau deja în altă direcție (...) Eu nu am plecat supărat", a afirmat Negrescu.

Întrebat dacă el este cel care l-a sunat pe Dragnea, Negrescu nu a dat un răspuns clar, insistând că a avut "o mică comunicare" cu liderul PSD. "Am vrut să ne vedem, nu s-a putut atunci din păcate, poate au fost și greselile mele", a adăugat el.