A ajuns la un moment dat până pe locul 22 în ierarhia ATP, măcinat fiind de o accidentare la cot. A urmat însă o a doua jumătate de an formidabilă, cu câștigarea Wimbledon-ului și a US Open-ului și revenirea pe locul întâi în lume. Novak Djokovic este omul momentului în tenisul mondial, iar marele plan al sârbului este să-l depășească pe Roger Federer la numărul de titluri de Grand Slam. Brad Gilbert (antrenor cunoscut în lumea sportului alb) avertizează: "Novak va arăta precum un în 2019".

HotNews.roFoto: Hotnews

Brad Gilbert și semnalul de alarmă pentru adversari

Personaj cunoscut în lumea tenisului, Brad Gilbert (fost jucător și actualmente antrenor) a precizat că anul 2019 va fi unul care va fi dominat de Novak Djokovic.

"Cred că Novak va arăta ca un în 2019. Îl văd câștigând Australian Open. I-a egalat pe Federer și Connors în ceea ce privește încheierea anului pe locul întâi în cele cinci cazuri.

Eu cred că sunt șanse mari să-l vedem egalându-l pe Pete Sampras (americanul a încheiat de șase ori anul pe locul întâi în lume) și încheindu-și cariera cu vreo 45 de titluri Masters. Mi se pare un scenariu plauzibil" - Brad Gilbert.

Ce spune Nole despre din tenis

"Vorbind despre tinerețe, sper să pot să mai joc câteva sezoane bune observându-i din teren pe acești tineri talentați. Am avut un an fantastic, cel puțin a doua parte" - Novak Djokovic.

Despre recordul lui Roger Federer

"Da, chiar cred că îl pot depăși și logic că îmi doresc foarte mult acest lucru. Nu știu dacă se va întâmpla cu adevărat, dar eu sunt încrezător. Depinde de mai mulți factori - primul ar fi cât de mult voi mai juca. Al doilea, să vedem cât voi fi capabil să evoluez la un nivel înalt și al treilea cât de mult corpul și mintea mă vor ajuta. În acest moment sunt încrezător că am șanse bune să manageriez corespunzător aceste lucruri", a completat Novak Djokovic.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer 20 (cucerite între anii 2003-2018)

2 Rafael Nadal 17 (2005-2018)

3 Pete Sampras 14 (1990-2002)

3 Novak Djokovic 14 (2008-2018) etc.

Clasamentul titlurilor Masters:

1 Rafael Nadal 33

2 Novak Djokovic 32

3 Roger Federer 27.