​​De ce i-a respins Klaus Iohannis pe Ilan Laufer, Vasilescu și l-a păstrat pe Stănescu. Dacă Stănescu rămâne în Guvern, sfidând decizia partidului, a se citi voința lui Dragnea, atunci grupul puciștilor va mai conta în partid și va mai putea coagula nemulțumiți. Stănescu a dat deja un prim semnal că rămâne pe poziții, cerându-i din nou liderului PSD să facă un pas înapoi. Să vedem cât îl ține curajul. La PSD, chiar orice este posibil. Am văzut cu toții în aceste zile servilismul cu elan în plină acțiune: Fifor, Andronescu și Bădălău, pupând inelul pentru un oscior. În schimb, dacă Stănescu demisionează, grupul puciștilor se dizolvă și liderul PSD elimină din guvern formarea unui posibil pol de putere. Viorica Dăncilă pierde unul dintre ultimii susținători care o încurajau să-și păstreze urme de autonomie în raport cu liderul PSD, cel puțin pe tema OUG privind amnistia și grațierea, potrivit G4media.

politicFoto: Colaj foto

Reacția lui Traian Băsescu, după declarația lui Ilan Laufer: ‘Îngrozitoare!’.Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat în marți, 20 noiembrie, la afirmaţiile lui Ilan Laufer, printr-un mesaj postat pe Facebook, catalogând declaraţia acestuia, prin care îl acuza pe președintele Klaus Iohannis de antisemitism, drept "îngrozitoare". Mai mult, Băsescu a mai precizat că s-a ajuns prea departe în bătălia politică dintre Preşedintele României şi Dragnea/Tăriceanu, dintre Preşedintele României şi Guvernul României”. "V-o spune unul care niciodată nu a refuzat bătălia politică : OPRIŢI-VĂ! AŢI MERS PREA DEPARTE ! Şi vorba Domnului Preşedinte Iohannis, „PUNCT ŞI DE LA CAPĂT'. PS – Faceţi măi oameni buni un „Protocol de Colaborare Instituţională” care să cuprindă doar câteva obiective precise şi importante. Măcar pentru CENTENAR. Vă sună cumva cunoscută soluţia ?„ a scris acesta, potrivit Libertatea.

Scuza PSD, după ce un tâlhar recidivist a atacat o tânără în Alba Iulia: „Fără legea recursului compensatoriu n-ar mai fi dat în cap?“. Deputaţii PSD Florin Iordache şi Nicuşor Halici nu au vreo remuşcare că au votat legea recursului compensatoriu, în baza căreia a fost eliberat tâlharul care a agresat o tânără în scara unui bloc din Alba Iulia. „De legea recursului compensatoriu au beneficiat mii de oameni, nu doar acest nebun“, spune Iordache. Legea recursului compensatoriu a fost gândită de Raluca Prună, ministru al Justiţiei în timpul Guvernul Cioloş, după ce România pierduse mai multe procese la CEDO pentru condiţiile proaste din închisori, scrie Adevarul.

Zegrean: Președintele nu poate fi obligat să își îndeplinească într-un anumit fel obligațiile. "Revocarea și numirea sunt două instituții diferite, două lucruri diferite. Constituția, în art. 85 alin. (2) dă răspuns la întrebarea care îi frământă acum pe cei de la PSD. Zice în Constituție că președintele numește sau revocă sau revocă sau numește, la propunerea prim-ministrului. Constituția nu spune că președintele este obligat să revoce sau să numească. Președintele în nicio situație nu poate fi obligat să își îndeplinească într-un anumit fel oligațiile prevăzute de Constituție. Dacă Constituția ar fi vrut ca el să nu poată refuza propunerea de revocare sau propunerea de numire, ar fi scris lucrul ăsta, pentru că cei care au scris Constituția asta au gândit. Revocarea este la propunerea premierului, președintele revocă, dar nu e obligat să o facă. De asemenea, la propunerea premierului, președintele numește, dar nu este obligat să o facă", a explicat Augustin Zegrean pentru EurActiv.

Scandal la TV între Nicolicea şi un senator PNL. „Ea vindea ţigări în Hunedoara. Eu ştiu Constituţia pe de rost“. Disputa între Eugen Nicolicea şi Carmen Hărău, senator PNL, a pornit de la tema respingerii de către Klaus Iohannis a două dintre propunerile PSD pentru noua echipă a Guvernului Dăncilă. În momentul în care s-a ajuns la argumente juridice, Nicolicea a atacat-o pe Hărău, pe motiv că nu ştie Constituţia. „Ea vindea ţigări în Hunedoara“, i-a strigat iniţial Nicolicea, pentru a completa ulterior: „Eu ştiu Constituţia pe de rost". Mai mult, Nicolicea i-a spus că a ajuns să fie înjurată de oameni pentru gunoiul din Hunedoara. Hărău l-a ameninţat că-l dă în judecată pentru calomnie. Apoi, social-democratul a repetat că senatorul PNL nu ştie nimic, citeaza Adevarul.