Ilan Laufer, propus de PSD pentru portofoliul de la Dezvoltare, l-a acuzat pe Klaus Iohannis, într-o declarație de presă făcută marți seara, de antisemitism și l-a amenințat că îl va reclama la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Însă, în aceeași declarație de presă, Ilan Laufer a spus despre Iohannis că este "etnic german" și că "are o legatură dubioasă din toate punctele de vedere cu Forumul Democrat German din România, moștenitoarea unei organizații naziste". Culmea ironiei este că CNCD, instituția la care vrea Ilan Laufer să facă plângere, i-a sancționat, recent, pe Liviu Pop și pe Darius Vâlcov, pentru afirmații asemănătoare legate de Forumul German.

Ilan LauferFoto: Facebook / Ilan Laufer

"Foarte important e că președintele Klaus Iohannis este etnic german și are o legatură dubioasă din toate punctele de vedere cu Forumul Democrat German din România, moștenitoarea unei organizații naziste, scoase în afara legii, conform Tratatului de la Paris, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial", a declarat Ilan Laufer, marți seara. Imediat după aceea a spus că îl va reclama pe Iohannis la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, acuzându-l pe șeful statului de antisemitism. În opinia lui Laufer, refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism".

Reamintim că Iohannis nici nu a pomenit marți numele lui Laufer.

Pe 3 octombrie, Liviu Pop a fost sancționat cu avertisment pentru discriminare de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a declarat în luna august că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist. În aceeași zi, Darius Vâlcov a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei pentru discriminare, după ce a postat pe pagina sa de Facebook un montaj video care sugerează că Forumul Democrat German din România reprezintă o organizație nazistă. Materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste.

Ilan Laufer a mai fost ministru, fiind numit chiar de Klaus Iohannis. În guvernarea Tudose, Laufer a fost ministru al IMM-urilor.