O femeie de 77 de ani, internată în Complexul de îngrijire şi asistenţă de la Suseni, județul Gorj, acuză că a fost mușcată de șobolani în centru. Poliţiştii și reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au deschis anchete, scrie Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au început cercetările, după ce au fost publicate, pe Facebook, imagini șocante cu o bătrână internată la căminul din Suseni, cu precizarea că femeia ar fi fost mușcată de șobolani. În acest caz este deschis, de marți, un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"La data de 20 noiembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la articolul publicat pe o rețea de socializare, potrivit căruia o bătrână internată la un complex de îngrijire și asistență, din localitatea Suseni, ar fi fost mușcată de șobolani. Polițiștii s-au deplasat la complexul din Suseni, ocazie cu care s-a constatat că în noaptea de 19 spre 20 noiembrie, femeia, de 77 ani, din comuna Dănești, internată în centrul de îngrijire, ar fi căzut din pat, ocazie cu care s-ar fi lovit în zona feței. Victima prezintă escoriații și vânătăi la nivelul antebrațelor și încheieturilor membrelor superioare, fapt pentru care, la fața locului s-a solicitat prezența unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea examinării acesteia. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Și reprezentanții DGASPC Gorj au anunțat că fac verificări, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

"Am evaluat situația, am discutat cu medicul acestei instituții și cu șeful centrului, care a precizat că bătrâna este posibil să fi căzut din pat și să se fi lovit. Este exclus, din punctul lor de vedere, să fie mușcată de vreun șoarece, șobolan. Am dispus o comisie de disciplină care să verifice aceste aspecte și în urma concluziilor voi lua măsurile care se impun", a precizat, pentru MEDIAFAX, Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Conducerea instituției a mai precizat că ultima deratizare s-ar fi facut pe 5 noiembrie, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Femeia de 77 ani este internată în centrul de la Suseni este în stare critică, fiind în fază terminală a unei boli grave.