Liderii PSD s-au reunit marți seară într-o ședință a Biroului Politic Național al PSD, la care a participat și premierul Viorica Dăncilă, după refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării. Social-democrații au votat ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au spus surse politice pentru HotNews.

Sigla PSDFoto: Hotnews

UPDATE Ședința de marți a Biroului Permanent al partidului s-a încheiat, după ce social-democrații au votat ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar deputatul PSD de Argeș Mircea Gheorghe Draghici, care este și trezorerierul PSD, să fie propus pentru funcția de ministru al Transporturilor, potrivit unor surse HotNews.

CITEȘTE ȘI: Nume vehiculate pentru ministerul transporturilor: Deputatul Mircea Drăghici, trezorerierul PSD, și senatorul Dragoș Benea, baron de Bacău

La sediul PSD din Kiseleff mai sunt prezenți Niculae Bădălău, noul ministru al Economie, chiar dacă acesta nu este membru al BPN, Olguța Vasilescu, Dragoș Benea, Rodica Nassar, Mihai Fifor și Ionel Arsene, potrivit Mediafax.

Discuțiile liderului PSD, Liviu Dragnea, cu ceilalți social-democrați vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

De asemenea, cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, șeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcție.

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni. Astfel, au fost învestiți în funcție Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educației, Marius-Constantin Budăi - ministrul Muncii și Justiției Sociale, Niculae Bădălău - ministrul Economiei, Valer-Daniel Breaz - ministrul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Petrescu - ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Constantin-Bogdan Matei - ministrul Tineretului și Sportului și Gabriel-Beniamin Leș - ministrul Apărării Naționale.

CITEȘTE ȘI: Președintele poate refuza o singură dată propunerea de numire a unei persoane în funcția de ministru / Guvernul trebuie să nominalizeze o altă persoană