​Naționala României va evolua, marți, în ultimul meci din Liga Națiunilor, în deplasare cu Muntenegru. Cu șanse infime la câștigarea grupei (au nevoie ca Lituania să încurce Serbia), "tricolorii" sunt obligați să învingă pentru a avea șanse la intrarea în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020 de pe 2 decembrie. Partida României cu Muntenegru va avea loc pe Stadionul 'Pod Goricom' din Podgorica, de la ora 21:45, și va fi în direct pe Protv și LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scenarii posibile:

  • Victorie România + Egal/Victorie Lituania

România câștigă grupa și promovează în Seria B din Liga Națiunilor, unde ar juca în sistem semifinală-finală cu Israel, Norvegia sau Finlanda pentru Euro 2020.

  • Victorie România + Victorie Serbia + Rezultatele din Grupa 1

În cazul unei victorii la limită a Scoției, Israelul ar termina pe locul secund cu 6 puncte și golaveraj +1. În acest moment, România are 3 puncte și golaveraj 0, situație care ne obliga să câștigăm la două goluri pentru a urca în urna a 3-a valorică.

În cazul în care Israelul se impune, Scoția termină pe locul secund, tot cu 6 puncte, însă cu un golaveraj mult mai bun (+5 în acest moment). Astfel, victoria României de la Podgorica poate deveni inutilă.

Dacă Scoția și Israel termină la egalitate, ambele adună 7 puncte, iar România va cădea în urna a 4-a

  • Egal România

Tricolorii termină pe locul secund, însă în lupta pentru locul din urna a 3-a ar ocupa cea mai slabă poziție. Doar primele două echipe din clasamentul ocupantelor locului 2 (Bulgaria 7p, Scoția 6p, Ungaria 6p, România 3p) merg în urna a 3-a, iar fără o victorie, România ar fi clasată pe ultima poziție în acest clasament.

  • Victorie România (obligatorie) + România nu obține calificarea prin preliminarii

În cazul în care Serbia se califica la Euro din preliminarii, România îi ia locul în barajul pentru Euro.

Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer, ajutat de asistenţii Thorsten Schiffner şi Marco Achmuller, de arbitrii adiţionali Tobias Stieler şi Sascha Stegemann şi de rezerva Christian Gittelmann.

Ce a spus selecționerul Cosmin Contra:

''Orice joc este important, odată ce jucăm pentru naţionala României. După ultimele rezultate, mâine am avea nevoie de o victorie pentru ca să ne asigurăm locul 2. Depindem şi de un alt rezultat, dar eu sunt convins că dacă noi vom reuşi mâine să învingem aici ne vom putea îndeplini acest obiectiv şi să nu ajungem în urna a patra valorică la tragerea la sorţi. Nu depinde totul de noi, dar vom face tot ce ne stă în putinţă să realizăm acest lucru. Poate ne-am fi dorit să depindem de noi la ultimul meci, asta ar fi fost situaţia ideală. Nu s-a putut şi pentru că am făcut trei egaluri în această grupă şi cele două puncte (pierdute) din primul meci (0-0 cu Muntenegru) au făcut diferenţa până acum. Eu sunt mulţumit de parcursul pe care l-am avut până acum, iar dacă mâine vom reuşi un meci bun şi o victorie cred că parcursul nostru în această grupă a fost unul pozitiv şi cu speranţe ca la anul să avem încredere că ne vom califica la Campionatul European. Şanse sunt întotdeauna, indiferent dacă suntem în urna a treia sau a patra. Depinde şi de norocul pe care îl vom avea la tragerea la sorţi. Sunt echipe şi în urna a doua valorică mai accesibile decât altele. Întotdeauna, la tragerea la sorţi pot fi echipe care îţi dau speranţe că poţi să câştigi împotriva lor. Să terminăm meciul de mâine seară şi să vedem unde ne situăm, vom face calcule, vom vedea. Deocamdată avem meciul de mâine seară şi trebuie să ne concentrăm pe el'', a subliniat selecţionerul.

Echipa probabilă a României: Tătărușanu - Manea, Săpunaru, Moți, Toșca - Marin, Anton - Chipciu, Stanciu, Maxim - Țucudean.

Clasament:

1. Serbia 5 meciuri (7-3) 11 puncte

2. România 5 (7-3) 9

3. Muntenegru 5 (7-5) 7

4. Lituania 5 (2-12) 0

România se află în a treia serie valorică (C), în Grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

S-au jucat meciurile:

7 septembrie | România – Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)

10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)

11 octombrie | Lituania – România 1-2 (Žulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4), Muntenegru – Serbia 0-2 (Mitrović 18-pen., 81)

14 octombrie | România – Serbia 0-0, Lituania – Muntenegru 1-4 (Baravykas 88 / Mugoša 10, 45+1-pen., Kopitović 35, Zorić 86)

17 noiembrie | Serbia – Muntenegru 2-1 (Ljajic 30, Mitrović 32 / Mugoša 70), România – Lituania 3-0 (Pușcaș 7, Keșeru 47, Stanciu 65)

Au rămas de disputat:

20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).