Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni seara că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la OUG referitoare la înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), potrivit Agerpres.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Sesizăm Avocatul Poporului, dar vă spun că nu pot să facă Fondul Suveran de Investiţii numai în baza acestei ordonanţe, trebuie să dea o hotărâre de guvern. Noi sesizăm la Ciorbea, Ciorbea bineînţeles că nu va da curs sesizării noastre, aşa cum nu a făcut la nicio ordonanţă de urgenţă care exista riscul să fie declarată neconstituţională", a declarat Orban, la Realitatea TV.

El a acuzat PSD că a "băgat la sertar" proiectele de lege de aprobare a unor ordonanţe pentru ca diferitele acte normative să nu fie sesizate la CCR şi a dat drept exemple Ordonanţa privind contractele part-time şi Ordonanţa referitoare la supraimpozitarea persoanelor cu dizabilităţi.

Ludovic Orban a declarat vineri, la Arad, că Ordonanţa de Urgenţă privind FSDI pregăteşte "cea mai mare escrocherie postrevoluţionară" prin punerea sub control politic a tuturor companiilor de stat, el menţionând că liberalii se opun acestui fond.

În acest context, liderul PNL a amintit faptul că liberalii au atacat la Curtea Constituţională Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii şi că aceasta a fost declarată neconstituţională, în integralitatea ei.