​Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este mulţumit de parcursul echipei naţionale în Liga Naţiunilor, subliniind că acesta este dătător de speranţe în privinţa calificării la Euro 2020, conform News.ro.

Cosmin ContraFoto: frf.ro

"Poate ne-am fi dorit să depindem de noi, ar fi fost ideal, dar nu s-a putut şi datorită egalurilor făcute, iar asta a făcut diferenţa; dar eu sunt mulţumit de parcurs, sunt speranţe că la anul ne vom califica la Campionatul European. Şanse sunt întotdeauna, indiferent de urnă. Depinde şi de norocul pe care îl vom avea. Sunt şi în urna a doua echipe mai accesibile. Întotdeauna sunt echipe care îţi dau speranţe că poţi să câştigi împotriva lor. La o eventuală tragere la sorţi poţi să ai noroc şi să pici cu echipe mai accesibile. Dar nu facem calcule înainte să se termine această grupă. Nu ne place să facem acum aceste calcule. Depinde şi de tragerea la sorţi din decembrie, să vedem dacă o să ajungem la Euro. Hai să vedem configuraţia urnelor din decembrie. Presupunerile astea nu sunt bune. Hai să jucăm mai întâi", a declarat Contra, informează digisport.ro.

Întrebat dacă va fi la curent permanent cu ce se întâmplă la Belgrad, selecţionerul a răspuns: "Sincer, e foarte greu să mă gândesc la meciul Lituaniei, când eu mă gândesc la meciul nostru, cum să alcătuiesc primul 11, cum să-i surprindem. Vom vedea ce se va întâmpla la meciul celălalt, dar important e noi să câştigăm în Muntenegru".

Meciul Muntenegru - România va avea loc, marţi, de la ora 21.45, la Podgorica, și va fi transmis în direct pe ProTV și livetext pe HotNews.ro.

Clasament:

1. Serbia 5 meciuri (7-3) 11 puncte

2. România 5 (7-3) 9

3. Muntenegru 5 (7-5) 7

4. Lituania 5 (2-12) 0