Prima zăpadă din sezon a făcut ravagii în Moldova, afectând mai multe drumuri naționale. Mai multe TIR-uri au deraiat, iar mașini de mici dimensiuni au căzut în râpe. Și transportul în comun a fost afectat în unele municipii, iar în Iași mai multe tramvaie s-au defectat iar un vagon a deraiat. De asemenea, unele localități din Neamț au rămas fără energie electrică.

HotNews.roFoto: Hotnews

Drumul naţional care face legătura între municipiile Piatra Neamţ şi Roman este blocat, luni după-amiază, la ieşirea din municipiul reşedinţă, pe o distanţă de circa un kilometru, după ce un tir nu a reuşit să urce o pantă, o situaţie similară înregistrându-se la ieşirea din Bălţăteşti, scrie Agerpres.

Potrivit dispecerului ISU Neamţ, un autocamion înmatriculat în Polonia nu este echipat cu anvelope de iarnă şi astfel nu a reuşit să urce panta.

O situaţie similară se înregistrează la ieşirea din localitatea Bălţăteşti spre oraşul Târgu Neamţ, traficul fiind blocat pe un fir, după ce alte două autocamioane au rămas blocate.

În localitatea Ion Creangă, un autobuz cu circa 20 de călători a derapat în zona staţiei de carburanţi şi nu-şi mai poate continua drumul.

Blocaje rutiere se înregistrează pe mai multe drumuri judeţene din cauza autovehiculelor care nu reuşesc să urce în pantă, pentru că nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

O linie de medie tensiune cu 8 posturi de transformare a fost afectată şi localităţile Gârcina, Turtureşti şi câteva zone din municipiul Piatra Neamţ au rămas fără energie electrică.

În județul Iași, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au anunţat luni că au fost instituite restricţii de tonaj pe DN 28A, Târgu Frumos - Paşcani - Moţca, respectiv pe DN 28, Casa de apă - Târgu Frumos.

Potrivit unui comunicat de presă, măsura se impune pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone.

La orele dimineții, din cauza carosabilului ud s-au format cozi la intrările în Iași, șoferii fiind nevoiți să circule mai încet.

De asemenea, tot dimineață, din cauza ceții și a ninsorii, doi șoferi au căzut cu mașinile în râpă pe dealul Bucium, potrivit Ziarului de Iași.

Circulația cu tramvaiele pe o anumită rută a fost întreruptă dimineață timp de aproape două ore în municipiu, după ce două tramvaie s-au defectat, iar la prânz alte două trasee au fost afectate după ce un vagon a deraiat.

Două TIR-uri au deraiat luni în județ.

Mai multe maşini au derapat, luni, și pe drumurile din judeţul Vaslui, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, accidentele producându-se pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, citați de Agerpres.

Pe DN 2F, pe raza comunei Laza, o maşină de teren, neechipată cu caucicuri de iarnă, a derapat, şoferul rămânând încarcerat. La faţa locului a fost trimisă o maşină de descarcerare cu şapte subofiţeri.

Un alt incident a fost înregistrat la Puieşti, pe DJ 243, unde a derapat un microbuz de transport persoane, care efectua curse pe ruta Vaslui - Dragomireşti - Bârlad, având şase persoane la bord.

Alte două evenimente s-au petrecut pe DN 24A, care face legătura dintre Vaslui şi Iaşi. Un TIR înmatriculat în judeţul Ilfov, al cărui şofer a frânat brusc, a derapat şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. De asemenea, o maşină a intrat într-un şanţ, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic. Din niciunul dintre cele două accidente nu au rezultat victime.

xxx