​Ministrul Justiției și procurorul general au avut mai multe replici acide în ședința de luni a Consiliului Superior al Magistraturii, care trebuie să emită un aviz asupra cererii lui Tudorel Toader de revocare a lui Augustin Lazăr. Ministrul Justiției l-a ironizat pe procurorul general, spunându-i că a observat că s-a înroșit progresiv, iar vocea i s-a schimbat în timpul audierii. "Apreciez îngrijorarea că m-am îmbujorat. Și domnia sa a făcut-o, dar nu s-a văzut", a răspuns Lazăr.

Augustin Lazar si Tudorel ToaderFoto: Colaj foto / Sursa: Agerpres

După ce i-a ascultat punctul de vedere în ședința Secției pentru procurori a CSM, ministrul Justiției l-a ironizat pe procurorul general, spunându-i că a observat că s-a înroșit progresiv.

"Am urmărit cum v-ați înroșit progresiv și vocea vi s-a schimbat. Mă temeam sa nu evolueze", i-a spus Toader lui Lazăr.

Procurorul general i-a răspuns ministrului Justiției în aceeași notă: "Apreciez îngrijorarea că m-am îmbujorat. Și domnia sa a făcut-o, dar nu s-a văzut (...) Nu vreau să continui pe această idee, că eu nu sunt în campanie electorală”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 24 octombrie că declanşează procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general. Procurorul general Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare, cerere care se va judeca în 20 noiembrie. De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.

CITEȘTE: Procurorul general, față în față cu ministrul Justiției, care a cerut revocarea sa. Toader: Avizul CSM pe revocare ar trebui să nu fie deloc. Lazăr: Raportul de evaluare, un eseu, toate punctele au ca numitor comun dosarul privind protestul din 10 august