Băsescu:”o menajerie cu porci și hipopotami”, iar Dragnea e ”dresorul”. Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă într-o postare pe Facebook intitulată “Turma fără vlagă”, că PSD e ca o menajerie populată doar cu porci şi cu hipopotami şi cu un singur dresor, Dragnea. “PSD-ul arată ca o menajerie de animăluţe ale unui circ, menajerie populată numai cu porci şi hipopotami şi care are un singur dresor, pe Dragnea. Dacă există câte un animăluţ neascultător, el îşi primeşte imediat porţia de zahăr şi devine supus dresorului, precum Andronescu, Bădălău, Oprişan sau Ştefănescu”, afirmă fostul preşedinte potrivit Stirile ProTv.

politicFoto: Colaj foto

Șerban Nicolae, reacție ironică după protestele de amploare din Franța. Senatorul PSD Şerban Nicolae afirmă ironic, într-o postare pe Facebook, referindu-se la protestele din Franţa soldate cu sute de răniţi și o femeie decedată că este sigur că Parlamentul European va reacţiona în regim de urgenţă şi va adopta o rezoluţie dură, concluzia sa fiind că Europa nu are doar mai multe viteze, ci şi multiple standarde, multă ipocrizie, multă aroganţă şi multă nesimţire. „Proteste? Sute de mii (reali!) în stradă? Gaze? Victime? Sunt sigur că Parlamentul European va reacţiona în regim de urgenţă şi va adopta o rezoluţie dură. Parchetul General al Curţii de Casaţie a Franţei va declanşa o anchetă împotriva forţelor de ordine. Nu? Jean Claude, Franz, Manfred, nimic? Facem “ciocu’ mic...”, comentează pe Facebook senatorul, potrivit Digi24.

Guvernul Dăncilă. Ce miniştri se pregătesc să plece. Conducerea PSD s-a întalnit astăzi, într-o şedinţă de Comitet Executiv (CEx), structură care va decide cine va rămâne şi cine pleacă din Guvern, în urma evaluării făcute de premierul Viorica Dăncilă, dar şi de un comitet special creat în interiorul partidului. Potrivit unor surse politice, lista celor care ar urma să spună adio guvernării e destul de numeroasă, în condiţiile în care în jur de zece miniştri au fost, fie criticaţi des de propriii colegi, fie au fost incapabili să comunice public. În primul rând, Dragnea şi apropiaţii săi urmăresc să-l dea jos pe Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, după ce fostul şef al CJ Olt s-a poziţionat în tabăra „puciştilor“ din PSD şi au criticat conducerea. Pe lista remaniabililor se mai află ministrul Culturii, George Ivaşcu, persoană apropiată de Gabriela Firea, primarul general având mesaje foarte dure la adresa lui Liviu Dragnea în ultimele luni, potrivit Adevarul.

Gabriela Firea va fi înlocuită cu Gabriel Mutu la șefia organizației PSD București / Codrin Ștefănescu va fi instalat secretar general al partidului. Gabriela Firea, cel mai vocal contestatar al lui Liviu Dragnea din interiorul PSD, va fi schimbată de la șefia interimară a organizației București a partidului dar, cel mai probabil, nu va fi și exclusă din cadrul formațiunii au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate. Decizia va fi luată în cadrul Comitetului Executiv Național (CEx), care a fost anunțat pentru luni la ora 11:00, la Palatul Parlamentului. Potrivit surselor citate, în locul lui Firea va fi instalat, conform dorinței exprese a lui Liviu Dragnea, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. ”Mai mulți lideri PSD au cerut ca Eugen Teodorovici să fie pus președinte interimar al PSD București, dar Dragnea s-a opus. El l-a dorit pe Mutu în locul Gabrielei Firea”, au explicat surse din PSD pentru G4Media.

Tăriceanu îi ceartă pe eurodeputaţii ALDE care au votat rezoluţia împotriva României. Cine sunt singurii colegi de grup care au susţinut Guvernul Dăncilă. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, la Poiana Braşov, că va trimite o scrisoare liderilor ALDE europeni pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de conţinutul rezoluţiei adoptate de Parlamentul European. Aproximativ 90% dintre europarlamentarii ALDE au votat documentul în care e criticat Guvernul Dăncilă. Rezoluţia privind statul de drept din România a fost votată şi de majoritatea europarlamentarilor din grupul ALDE, aşadar a fost dat un vot şi împotriva partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu. Din totalul de 68 de aleşi ai ALDE prezenţi la vot, au votat doar 7 împotriva rezoluţiei. Trei au fost eurodeputaţi ai ALDE din România, adică Norica Nicolai, Renate Weber şi Mircea Diaconu, potrivit Adevarul.