Electrica informează că în data de 15 noiembrie 2018, președintele Consiliului de Administrație al companiei, Elena Doina Dascălu, a demisionat din această calitate, ca urmare a numirii de către Parlamentul României în funcția de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară începând cu data de 14 noiembrie 2018.

ElectricaFoto: Tradeville

Potrivit OUG 93/2012 privind organizarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, în termen de 30 de zile de la data numirii trebuie să procedeze la înlăturarea incompatibilităților care ar rezulta din prevederile art. 9 ale ordonantei anterior menționate. Astfel, ziua de 14 decembrie 2018 va fi ultima zi în care va mai deține calitatea de administrator al Societății Energetice Electrica SA.

Data de 14 decembrie 2018 va fi ultima zi în care va deține calitatea de administrator al Societății Energetice Electrica SA.

Elena Doina Dascălu a fost numită în luna mai președintele CA al Electrica.

În perioada 1980 - 1997, Doina Dascălu a ocupat diferite poziţii în cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi în cadrul Curţii de Conturi a României, iar din 1997 şi până în 2001 a fost director general la Direcţia Generală Legislaţie Impozite Indirecte şi secretar general adjunct la Departamentul Politica Impozitelor şi Administrarea Veniturilor din Ministerul Finanţelor.

Din 2001 până în 2005, Doina Dascălu a îndeplinit succesiv funcţiile de expert parlamentar şi consilier parlamentar în cadrul Camerei Deputaţilor la Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare, iar în perioada 2005-2008 a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, la Departamentul Buget.

În octombrie 2008 a fost numită de Parlamentul României în funcţia de consilier de conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României pentru un mandat de nouă ani. După ce i-a expirat mandatul la Curtea de Conturi, a fost numită consilier de stat in cadrul aparatului de lucru al prim-ministrului.