Irlanda: Chiloti de dantelă prezentanți in plenul Parlamentului pentru a sublinia un caz de presupus viol care a revoltat opinia publică - Hotnews Mobile
1 € 4,7564 1 USD 4,2005marţi 26 mar 2019

Irlanda: Chiloti de dantelă prezentanți in plenul Parlamentului pentru a sublinia un caz de presupus viol care a revoltat opinia publică

de Cristina Filip Miercuri, 14 noiembrie 2018, 22:58
- a A+
Imagine
Un parlamentar irlandez a prezentat o pereche de chiloți de dantelă în plenul parlamentului, încercând astfel să atragă atenția asupra unui caz de viol în care acuzatul a fost achitat după ce avocatul apărării a acuzat-o pe victimă că purta lenjerie intimă provocatoare, scrie BBC.Bărbatul de 27 de ani acuzat că a violat o fată de 17 ani a fost găsit nevinovat și ulterior achitat, considerându-se că actul sexual a fost liber consimțit.

În sala de judecată, avocatul acestuia a prezentat drept probă lenjeria intimă purtată de victimă. "Trebuie să vedeți cum era îmbrăcată, purta o pereche de bikini cu dantelă în față", a spus avocatul.

Ca reacție la cele întâmplate, deputata Ruth Coppingera, a scos din buzunar, în timpul unui discurs pe această temă, o pereche de chiloți de dantelă și i-a fluturat în fața colegilor săi. "Ar putea părea jenant să arătați o pereche de chiloți aici. Cum credeți că se simte o victimă a violului sau orice femeie, când lenjeria sa intimă este prezentată într-o sală de judecată și este trecută din mână în mână?", a spus ea.

După ce datele procesului din Irlanda au fost publicate, în mediul online au început o serie de proteste. Folosind hashtag-ul #ThisIsNotConsent, femeile irlandeze au postat fotografii cu lenjeria lor intimă, de toate formele, culorile și materialele pentru a protesta împotriva utilizării unor astfel de probe în instanță.
9839 de afisari


Pe principiul asta
Ord [utilizator], Joi, 15 noiembrie 2018, 0:07
+10/20
raiul violatorilor este pe o plaja sau la o piscina. Poate ar trebui si judecatorul ala violat ca cuiva i se pare fusta aia pe care o poarta sexy.
plus
paniri [utilizator], Joi, 15 noiembrie 2018, 9:11
+5/7
ca nu ar mai trebui lasat sa lucreze ca judecator
inca 2 comentarii comenteaza