Compania Aedificia Carpați și directorul acesteia, Petre Badea, au anunțat, miercuri, că resping categoric acuzațiile formulate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul trimis către instanța de judecată, relatează Mediafax.

„Din însuși conținutul comunicatului DNA rezultă inadvertențe, contradicții și confuzii referitoare la presupusele fapte, așa cum sunt acestea descrise de procurori. Pe durata anchetei compania Aedificia Carpați și directorul acesteia au cooperat prompt și transparent, au pus la dispoziție toate documentele și materialele solicitate, au furnizat înscrisuri relevante, astfel încât probele concrete ce demonstrează că nu există, în fapt, nici prejudiciu și nici vinovațîi se regăsesc deja în dosarul cauzei”, au declarat reprezentanții companiei într-un comunicat de presă transmis miercuri.

De asemenea, reprezentanții Aedificia Carpați susțin că, „ca parte a atitudinii sale proactive și responsabile”, au indisponibilizat, punând la dispoziția statului în mod voluntar, suma de peste 2,257 milioane de lei, „ce reprezintă valoarea presupusului prejudiciu invocat de parchet”.

„Asigurăm clienții și partenerii de afaceri că activitatea companiei se va desfășura în continuare la parametrii de calitate și eficientă cu care aceștia sunt obișnuiți și îi asigurăm, totodată, că cercetarea judecătorească va demonstra nevinovăția, atât a companiei Aedificia Carpați, cât și a directorului acesteia”, au mai menționat reprezentanții Aedificia Carpați.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus, miercuri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petre Badea, administrator Aedificia Carpați S.A., și a firmei Aedificia Carpați SA, sub acuzațiile de cumpărare de influență și evaziune fiscală.