Admiterea la şcolile militare se schimbă începând din anul 2019, în media de admitere o pondere de 30% având media de absolvire a claselor V-VIII, cu 70% notele obținute la testele de verificare.

Militari in fata Cercului MilitarFoto: Hotnews

Potrivit Ordinului nr. 4829 din 2018 al ministrului Educaţiei Naţionale modul de calcul al mediei de admitere utilizate pentru admiterea în colegiile naţionale militare pentru anul şcolar 2019-2020 este MFA( media finala de admitere)=0,3 MA ( 0,2 media de absolvire a claselor V-VIII + 0,8 media de la testele naţionale)+0,7NT (nota obţinută de candidaţi la testul de verificare a cunoştintelor ce se susţine la colegiile naţionale militar).

Potrivit documentului, termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea vizitei medicale pentru care este necesara o planificare anterioara) este 1 martie 2019.

Până acum media finală de admitere se calcula astfel: MFA( media finală de admitere) = (NT-nota obţinută la testul tip grilă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică + MA- media de admitere în învăţământul liceal de stat, calculată ca medie ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională şi media generală de absolvire a claselor a V – a – a VIII –a / 2.

În România sunt 5 colegii militare pentru învăţământ liceal: Colegiul National Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia; Colegiul National Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza; Colegiul National Militar "Stefan cel Mare" Campulung Moldovenesc; Colegiul National Militar "Tudor Vladimirescu" Craiova; Colegiul National Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanta.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!