Postul de televiziune american CNN a deschis un proces împotriva președintelui american Donald Trump și a mai multor oficiali de la Casa Albă, în urma conflictului privind revocarea acreditării jurnalistului Jim Acosta la Casa Albă, relatează CNN, citat de Mediafax.

Conferinta Trump la Casa AlbaFoto: Captura YouTube

Compania acuză reprezentanții Casei Albe că au revocat pe nedrept săptămâna trecută acreditarea jurnalistului CNN, lucru ce încalcă drepturile prevăzute în Primul și Al Cincilea Amendament.

Procesul a fost deschis de CNN și Jim Acosta. Persoanele acuzate sunt Donald Trump, președintele Cancelariei prezidențiale, John Kelly, directorul adjunct pe probleme de comunicare, Bill Shine, directorul Serviciilor Secrete, Joseph Clancy, purtătorul de cuvânt Sarah Sanders și ofițerul Serviciilor Secrete care i-a confiscat legitimația lui Acosta.

Cei șase acuzați au fost numiți din cauza rolului pe care l-au avut în suspendarea jurnalistului CNN.

Casa Albă a suspendat acreditarea reporterului Jim Acosta din partea postului CNN, în urma unei dispute pe care acesta a avut-o cu președintele american Donald Trump în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la o zi după alegerile legislative.

În cadrul conferinței de presă, Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat să stea jos.

Disputa a fost declanșată după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranți din America Centrală. Donald Trump a rugat un intern din cadrul Casei Albe să îi ia acestuia microfonul, însă fără succes.