Teodorovici: Avem toate avizele pentru Fondul Suveran. Intră săptămâna aceasta în ședința de Guvern - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988duminică 24 mar 2019

Teodorovici: Avem toate avizele pentru Fondul Suveran. Intră săptămâna aceasta în ședința de Guvern

de V.M. Marţi, 13 noiembrie 2018, 20:17
- a A+
Imagine
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți, la Parlament, că proiectul de ordonanță de urgență pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) a primit toate avizele și va intra pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna aceasta a Executivului."Săptămâna aceasta vom include pe ordinea de zi această ordonanță. Am inclus toate observațiile, toate comentariile, am avut azi și avizul de la Consiliul Economic și Social, și am considerat că așa e corect, să avem din nou procedura reluată și avem toate avizele", a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că după adoptarea OUG vor avea loc noi discuții în coaliție, cu ALDE, privind lista companiilor care vor intra în fondul suveran.

"Cu colegii de la ALDE am vorbit de cadrul primar general și nu de cadrul secundar. După ce iese ordonanța continuăm discuțiile pe hotărârea de guvern", a arătat ministrul.

Teodorovici a menționat că a doua rectificare bugetară se va face "ce târziu în ultima săptămână din noiembrie", că salariul minim se va majora de la 1 Decembrie și că există bani la buget pentru aplicarea noii legi a pensiilor.

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică, pe 10 noiembrie, proiectul de cadru pentru înființarea de fonduri suverane, invocând "o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată, impunându-se adoptarea de măsuri imediate pe calea ordonanţei de urgenţă".

Prin înființarea fondurilor suverane de dezvoltare și investiții se are în vedere crearea unor vehicule de investiții financiare sau intermediere financiară în acțiuni sau participații în proiecte sau companii profitabile, segment neacoperit în prezent pe piața financiară din România, care, pe de o parte, să aibă un rol multiplicator în economie pentru o dezvoltare sustenabilă și, pe de altă parte, să catalizeze sau să mobilizeze resurse financiare disponibile către sectorul real și proiecte profitabile, arată proiectul.
962 de afisari


Haha
aiureantramvai [utilizator], Marţi, 13 noiembrie 2018, 20:51
+2/2
Termenul "investitii" le este cunoscut guvernantilor doar daca se refera la investirea banului public in fericirea si bunastarea personala, a familiilor, amantelor, etc
ne-am dat avize sa spargem si pusculita asta
Poiana lui Occam [utilizator], Marţi, 13 noiembrie 2018, 21:34
+2/2
ca am ramas fara bani.
Valcov, esti un geniu !
Mai putem sa o ducem cateva luni.
Si cand se termina toti banii, ne cerem afara si lasam opozitia la putere,
inca 1 comentariu comenteaza