Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți, la Parlament, că va începe miercuri, în lipsa avocatului, să studieze cele 73 de volume în cazul solicitării DNA de începere a urmăririi penale pe numele său, scrie Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres (editat)

„Eu personal da. Avocatul meu nu poate veni, o să vină și el cred că în ziua de vineri”, a declarat marți, liderul Senatului, Călin Popesc Tăriceanu, întrebat dacă va merge miercuri să studieze documentele trimise de DNA la Senat.

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunțat marți că studierea celor 73 de volume în cazul solicitării DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, va începe de miercuri și va dura până luni, inclusiv.

DNA a anunțat, joi, că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, banii fiind folosiți pentru campania electorală.

Firma la care se face referire este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărei nume a fost legat și dosarul Microsoft, în acre au fost implicați mai mulți demnitari români.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că nu știe cum vor vota senatorii social-democrați în privința solicitării DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, aceștia având ”personalitate”. El a mai spus că nu face bine nimănui o antepronunțare.