Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a afirmat, la ieșirea de la DNA, unde a fost audiat timp de mai multe ore, că a fost chemat în calitate de martor și pleacă tot în calitate de martor. El a refuzat să răspundă întrebărilor repetate ale jurnaliștilor legate de dosarul în care a fost audiat, spunând că nu poate face declarații pentru că este un dosar în curs.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

Senatorul PSD Claudiu Manda, care conduce Comisia pentru controlul SRI, a spus, la finalul audierilor, care au durat mai bine de două ore, că a fost chemat la DNA în calitate de martor și că pleacă în aceeași calitate.

El a refuzat să răspundă întrebărilor repetate ale jurnaliștilor legate de dosarul în care a fost audiat.

Întrebat dacă audierea sa are legătură cu dosarul Tel Drum sau dacă a fost la pescuit pe lacul Belina, împreună cu Liviu Dragnea, Manda a spus că nu poate da declarații pentru că este un dosar în curs, în faza de urmărire penală.

Tot marți, la DNA a fost audiat și senatorul PSD Niculae Bădălău.

Bădălău a spus, la ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție, că a dat curs "invitației" procurorilor, fără a spune însă de ce a fost chemat.

Întrebat dacă audierea sa are legătură cu dosarul în care DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale pentru Călin Popescu Tăriceanu sau cu dosarul Tel Drum, Bădălău a răspuns: "Nu (legat de dosarul în care este vizat Tăriceanu -n.r.). Nu știu, nu (legat de dosarul Tel Drum -n.r.)".

Până la acest moment, DNA nu a făcut precizări legate de audierea celor doi parlamentari PSD.