Președintele Klaus Iohannis nu se grăbește să semneze decretul de numire a Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educației. Motivul invocat de șeful statului: recent, „neîntrebată”, aceasta i-a spus că nu vrea să meargă la minister.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

„Aici o să dureze un pic mai mult, chiar un pic mai mult, s-ar putea. Dintr-un motiv simplu: eu am fost la un eveniment la Politehnică, neîntrebată, mi-a spus, totuși, doamna Andronescu, că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine șamd. Aflu acum cu suprindere că e propusă. Voi afla dacă este dorința domniei sale, a partidului sau dacă se vrea o remaniere cu bucata", a spus șeful statului.

În privința lui George Ciamba, propus pentru ministerul Afacerilor Europene, președintele a afirmat că va analiza rapid acestă propunere.

„Nu știu de ce a demisionat domnul Negrescu, cert e că nu avem ministru în ajunul Președinției. Propunerea făcută mi se pare una pe care o voi citi în notă pozitivă. Cu domnul Ciamba am colaborat bine până acum și cred că e important să dau o rezoluție pentru această propunere, ca să ne mișcăm odată", a declarat Iohannis.