Everex, compania din Singapore pentru transferuri, plăți și servicii financiare transfrontaliere care face uz de tehnologia blockchain, a fost înființată în 2016, cu scopul de a aduce opțiunile financiare mai aproape de cele 600 de milioane de persoane care nu au acces la servicii bancare sau au un acces minimal în toată Asia, în raport cu restul lumii, transmite Good Audience.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe parcursul anului 2018 și după succesul ICO din august 2017, echipa din spatele proiectului a lucrat pentru implementarea și lansarea unei suite de tehnologii robustă. Într-un mediu în care multe alte proiecte blockchain au încercat să dezvolte o singură bucată de software funcțional, suita Everex include unul dintre cei doi exploratori principali ai pieței de monedă Ethereum, Ethplorer, un terminal pentru economia Ethereum și EverexCash, în special unul dintre primele bancnote de tip KYC care respectă standardele monetare digitale și monedele stabile, care vor fi folosite pentru primul coridor de remitențe fiat dintre Thailanda și Myanmar din lume.

Impactul potențial al primei inițiative majore a Everex de a permite lucrătorilor străini din Myanmar și Thailanda să efectueze transferuri transfrontaliere fără opriri ale veniturilor este recunoscută în regiune ca fiind una dintre aplicațiile cele mai practic semnificative ale blockchain-ului actual.

Serviciul de remitențe Everex nu permite numai tranzacții rapide între părți, dar parteneriatul Everex cu Shwe Bank din Myanmar definește de asemenea rolul lor în regiune ca punct de legătură între infrastructura bancară din Asia de Sud-Est și disponibilitatea transfrontalieră inaccesibilă anterior a fondurilor pentru lucrători.

Directorul regional al Everex pentru Indochina și Australia, Tim Scheffmann, a declarat că ,,provocarea este să aducem serviciul nostru oamenilor, ceea ce înseamnă, de exemplu, că în Myanmar trebuie să punem în aplicare un sistem de transfer de bani door-to-door".

Permiterea unei tranzacții fără întreruperi pe coridorul Myanmar-Thailanda este un caz de utilizare simplă și atât de necesară pentru lucrători.