Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, și-a exprimat luni îngrijorarea în legătură cu „importante mișcări migratorii prin Pirinei”, anunțând o cooperare sporită cu Spania, în timpl unei vizite la punctul de frontieră Perthus, înainte de o deplasare oficială la Madrid, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Există mișcări migratorii importante prin Pirinei, o creștere puternică în Pirineii Orientali. Ce este esențial este să lucrăm împreună. Există aici o cooperare importantă între serviciile spaniole și cele franceze”, a declarat Christophe Castaner la Centrul de cooperare vamală franco-spaniolă (CCPD) de la Perthus, înainte de a merge în capitala spaniolă pentru a se întâlni cu omologul său.

Ministrul francez de Interne a spus că își dorește „să facă mai eficientă această cooperare”, subliniind că „Spania a înregistrat creșteri ale intrărilor de migranți de 150%”.

„Miza pentru Franța este triplă: să colaboreze cu țările de origine ale migranților, să colaboreze cu țările de tranzit precum Marocul și să acționeze pentru consolidarea frontierei europene”, a precizat Castaner.

Anunțând „efective sporite”, ministrul francez a indicat că urmează să „numească un coordonator pentru zona Pirineilor”.