Horia Tecău a vorbit despre despărțirea dintre Simona Halep și antrenorul ei, Darren Cahill, despre care crede că o va mai ajuta cu sfaturi pe numărul 1 mondial, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am rămas surprins că s-a terminat colaborarea lor. Nu știu motivele. Am citit că Darren își dorește să stea mai mult acasă, alături de familie. E de înțeles acest lucru. A îndeplinit foarte multe lucruri în cariera lui de antrenor și trebuie să aibă grijă și de familie.

Simona este la o experiență mult mai mare după colaborarea cu Cahill. Cu siguranță va continua în același ritm și, la cum îi cunosc și ținând cont de ce fel de colaborare au avut, Simona cu siguranță se va sfătui cu Darren și în viitor, dacă va avea nevoie", a spus Tecău, într-un interviu pentru Digi Sport.

Tenismenul de 33 de ani a mai precizat că Simonei Halep nu îi va fi ușor să își aleagă următorul antrenor. În urma experienței acumulate alături de Cahill, noul antrenor al liderului WTA trebuie să îndeplinească multe criterii:

"Nu prea mă pricep la a da un sfat, dar are nevoie de un antrenor în care să aibă o mare încredere, care să știe cum să o motiveze, cum să o calmeze, cum să scoată ce e mai bun din ea tot timpul. El trebuie să aibă timp să vină și în România să o ajute și când e aici. Lista este destul de mică pentru o jucătoare de nivelul Simonei. Orice ar fi, Simona este mai experimentată decât era când a început colaborarea cu Darren".