​Alexander Zverev a câștigat în două seturi, ambele decise la tiebreak, scor 7-6(5), 7-6(1), meciul disputat împotriva lui Marin Cilic la Turneul Campionilor din Londra. Partida dintre cei doi giganți a durat două ore și nouă minute.

Alexander ZverevFoto: atpworldtour.com

După un start de meci favorabil croatului, care a condus chiar și cu 3-0 (a avut un break în față), Zverev a revenit chiar în game-ul în care Cilic servea pentru set, la 5-3. Prima parte a meciului a fost decisă la tiebreak, unde Sascha a ajuns rapid la 6-3, a avut două servicii pentru a închide setul, însă nu a reușit să o facă decât pe următorul serviciu al croatului, scor 7-5.

Setul secund a fost unul la fel de echilibrat. Cilic a salvat două mingi de break până la 3-3, moment în care fiecare jucător a câștigat pe serviciul advers. Cei doi au servit foarte bine până în tiebreak, unde Cilic a pierdut un punct în urma unei decizii greșite a arbitrului pe care nu a contestat-o. Zverev a câștigat mai multe puncte prin lovituri de rever în lung de linie și a închis meciul după un serviciu bun pe care Marin nu a reușit să-l returneze bine (7-1).

Zverev și Cilic au câștigat câte șapte puncte la fileu și au servit câte opt ași (ambii jucători au câte 1,98m). Marin Cilic a făcut nu mai puțin de 46 de greșeli neforțate, cu 14 mai multe decât neamțul, lucru care s-a dovedit fatal pentru croat.

În urma acestei victorii, Zverev îl conduce pe Cilic cu 6-1 în confruntările directe.

Grupa Guga Kuerten

[1] Novak Djokovic (SRB)

[3] Alexander Zverev (GER)

[5] Marin Cilic (CRO)

[8] John Isner (USA)

* Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

Karen Khachanov și Borna Coric sunt cele două rezerve ale turneului (în cazul unei accidentări, Karen va fi prima rezervă, iar Borna a doua).