Alexandru Ioan Giboi, cel care a condus agenția națională de presă Agerpres în ultimii 5 ani, a publicat luni, pe Facebook, demisia sa din această funcție începând cu data de marți, 13 noiembrie. Demisia, transmisă Guvernului și celor două Camere ale Parlamentului, vine la două săptămâni după ce Giboi, aflat interimar în funcție de la începutul anului, anunța că ar fi fost "demis".

HotNews.roFoto: Hotnews

Marți este așteptată audierea candidatului nou propus pentru funcția de director Agerpres, în fața comisiilor de cultură.

În actul de demisie, Giboi menționează că, potrivit legii, o lasă la conducerea interimară a Agerpres, până la numirea unui nou director, pe Cristina Mihaela Tatu, director general adjunct pe probleme editoriale.

  • HotNews.ro a scris, pe 30 octombrie, despre situația de la Agerpres, unde directorul interimar Alexandru Ioan Giboi reclama că ar fi aflat că a fost demis, în condițiile în care guvernul înaintase propunerea ca la conducerea agenției de presă să fie numită Claudia Nicolae, fost director general adjunct al Agerpres și mai recent consilier al ministrului de Interne Carmen Dan. Giboi a rămas în funcție interimar, în condițiile în care mandatul său a expirat în martie. El ar fi dorit să mai stea până în decembrie, pentru a prinde acolo Ziua Națională. Detalii aici

Luni, Alexandru Giboi a scris pe pagina sa de Facebook:

  • "Pentru cei care vor spune că demisia mea nu are sens, pentru că oricum a fost numită o altă persoană în locul meu, pot doar să îi rog să fie atenți la ce se va întâmpla în perioada următoare. Lucrurile, din păcate, nu sunt deloc clare în cazul conducerii AGERPRES. Din contră, cred că, prin această demisie, aduc puțină claritate asupra situației."