Kevin Anderson a debutat cu o victorie în două seturi la Turneul Campionilor de la Londra, sud-africanul trecând după un meci de o oră și 49 de minute de Dominic Thiem. A fost 6-3, 7-6(10) pentru Anderson.

HotNews.roFoto: Hotnews

Diferența în primul set a fost făcută de un singur break, austriacul cedându-și serviciul în game-ul al patrulea al manșei (6-3).

Al doilea set a fost unul mult mai echilibrat, fiecare din cei doi jucători impunându-și ritmul atunci când a servit. Nu a fost loc pentru niciun break, iar manșa s-a dus în tiebreak. Deși a început mai bine (făcând primul minibreak-ul), Thiem nu a putut menține ritmul la serviciu, iar cu toate că a salvat trei mingi de meci nu a mai putut face nimic la a patra (as al lui Kevin). Tiebreak-ul s-a încheiat cu 12-10 în favoarea sud-africanului.

În urma acestei victorii, Anderson îl conduce cu 7-2 în meciurile directe pe Thiem.

Grupa Lleyton Hewitt

[2] Roger Federer (SUI)

[4] Kevin Anderson (RSA)

[6] Dominic Thiem (AUT)

[7] Kei Nishikori (JPN)

* Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

Karen Khachanov și Borna Coric sunt cele două rezerve ale turneului (în cazul unei accidentări, Karen va fi prima rezervă, iar Borna a doua).

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.