Întâlnirea de joi dintre secretarul de Stat Mike Pompeo și Kim Yong Chol, un consilier nord-coreean de rang înalt, a fost amânată pentru că partea nord-coreeană „nu era pregătită”, a declarat ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, citată de Reuters, potrivit Mediafax.

Mike PompeoFoto: Flickr / Gage Skidmore

Ambasadorul a transmis că a făcut apel către Administrația de la Phenian să ia măsuri pentru implementarea acordului încheiat la summitul din luna iunie dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un.

„Este rândul lor să ia măsuri”, a declarat Haley.

„Nu este timp pentru amânări sau pentru încercări de neconformare la prevederile acordului încheiat în Singapore”, a adăugat ambasadorul demisionar.

Deși în cadrul summitului din luna iunie din Singapore cei doi lideri au încheiat un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord, acesta nu are specificații clare și până acum au fost făcute progrese mici în acest sens.

Referitor la întâlnirea amânată de joi, Haley a adăugat că nu o consideră o problemă majoră și că va fi reprogramată curând.

În cadrul întâlnirii, Mike Pompeo și Kim Yong Chol ar fi trebuit să discute despre planificarea unui al doilea summit între președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un.