Google o va face și pe asta! Cum va putea să identifice cancerul de sân metastatic cu o precizie de 99%. Recent, compania Google a dezvoltat un algoritm IA care poate depista cancerul de sân metastatic cu o precizie de 99%. Mai mult decât atât, software-ul este capabil să identifice atât locația exactă a tumorii cât și a altor regiuni suspicioase. În momentul în care algoritmul va fi implementat în diverse activități clinice, LYNA (Lymph Node Assistant) va reprezenta un real ajutor pentru medicii patologi. Nu numai că va asigura o precizie mai mare a diagnosticării dar va reduce și timpul efectiv al acestui proces, potrivit doctorulzilei.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Ce este infarctul miocardic și care sunt simptomele. Infarctul miocardic este denumirea medicala a necrozei miocardice acute. Mecanismul este simplu: o placă de grăsime se depune pe pereții vaselor de sânge din inima și astfel se formează cheaguri care blochează fluxul normal al sângelui. Mușchiul inimii nu mai funcționează normal și apar durerile. Tinerii au tendința să neglijeze aceste dureri, dar acest comportament le poate pune viața în pericol. O dată produs și neglijat, infarctul de miocard poate duce chiar și la moartea muschiului inimii. În fapt, acesta nu se mai contracta și pacientul are mult de suferit: nu va mai avea dureri în piept, în schimb, va obosi la cele mai mici eforturi, potrivit Click.

O nouă terapie genetică poate duce la dezvoltarea unor remedii împotriva afecţiunilor neurodegenerative precum Alzheimer. O nouă terapie genetică poate transforma anumite celule cerebrale gliale în neuroni funcţionali, ceea ce ar ajuta la regenerarea creierului după un accident vascular cerebral sau în cazul apariţiei bolilor Parkinson sau Alzheimer. Într-o serie de studii pe animale, o echipă de cercetători de la Penn State, condusă de Gong Chen, a dezvoltat o nouă terapie genetică ce poate reprograma celule gliale - celulele care înconjoară fiecare neuron şi care pot fi activate atunci când mor neuronii - transformându-le în celule neurale funcţionale, scrie Science Daily, citat de Descoperă.

Postul intermitent: slăbirea preferată de vedete. Postul intermitent, cunoscut şi ca Intermittent Fasting, este unul dintre cele mai populare concepte în tendinţele din fitness şi sănătate. Acesta este una dintre cele mai eficiente alternative ale curelor de slăbit, iar multe dintre vedetele de peste Ocean o includ în ”meniu” pentru a-şi simplifica şi îmbunătăţi stilul de viaţă. Multe studii arată că postul intermitent are numeroase efecte asupra creierului şi corpului şi chiar te ajută să trăieşti mai mult, scrie CSID.ro.

Cercetătorii au stabilit: acestea sunt cele mai enervante zgomote. În 2012, un grup de cercetători din Marea Britanie și Germania a analizat ce sunet afectează cel mai mult creierul uman. Cercetătorii au analizat ce se întâmplă în creierul a 16 participanți în timp ce aceștia ascultau diferite sunete enervante. Prin urmare, iată care sunt sunetele pe care participanții le-au considerat cele mai enervante: • Bătaia unei furculițe pe un pahar • Scârțâitul cretei pe tablă • Bătutul cuielor • Țipetele feminine, scrie DivaHair.

Știați că frigul duce la creșterea afecțiunilor psihice? Ce recomandă specialiștii oamenilor stresați. Vremea are un efect profund asupra vieţii noastre, influenţând organismul, voinţa şi emoţiile, iar cei mai afectaţi de scăderea temperaturii şi de umezeală sunt copiii, vârstnicii şi persoanele care suferă de anumite boli cronice. Respectarea orelor de somn, evitarea suprasolicitării, petrecerea a cât mai mult timp în aer liber, sportul sau alimentaţia corespunzătoare – sunt câteva dintre recomandările făcute de specialişti, pentru a diminua sau combate efectele negative pe care schimbarea vremii le-ar putea avea asupra organismului, potrivit doctorulzilei.ro.

Pedicuța, planta care combate dependența de alcool și tutun. Pedicuța, o plantă care se aseamănă cu un mușchi mereu verde , crește în pădurile de brad și fag. Cercetătorii europeni apreciază și recomandă această plantă pentru proprietățile sale terapeutice: antireumatice, antitumorale, diuretice și purgative. Tratamentele cu pedicuță sunt benefice în afecțiuni grave precum ciroza, hepatita, litiaza renală, dar și în căderea părului și transpirația excesivă. Totodată, tratamentul cu pedicuță și-a dovedit eficiența în combaterea dependenței de alcool, de nicotină și de medicamente în exces, potrivit Click.