​Monica Niculescu, locul 78 WTA și cap de serie numărul 5, s-a oprit în optimile turneului de la Limoges, dotat cu premii în valoare totală de 125.000 de euro, după ce a fost învinsă de Margarita Gasparyan, locul 105 WTA, scor (2)6-7, 6-2, 6-3.

Monica Niculescu, dezamagitaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rusoaica a avut nevoie de două ore și 38 de minute pentru a o elimina pe deținătoarea trofeului.

Monica a început foarte bine partida și a condus cu 5-3. În game-ul în care a servit pentru set, Monica a ratat o o ocazie de a încheia prima manșă înainte ca Gasparyan să facă break-ul. Niculescu s-a impus în cele din urmă în tiebreak, scor 7-2.

Margarita a câștigat fără probleme setul secund, scor 6-2, după ce a reușit trei break-uri (spre deosebire de unul singur al Monicăi).

Chiar dacă a început mai bine decisivul, făcând break și conducând cu 2-0, Monica nu a mai reușit să își facă serviciu până la finalul partidei, pierzând astfel cu scorul de 6-3 (a recuperat un break în penultimul game).

Jucătoarea română de 31 de ani era deţinătoarea trofeului la Limoges şi, pentru că nu şi-a apărat rezultatul de anul trecut, va coborî în clasamentul WTA, cel puţin până pe locul 102.

Astfel, Monica Niculescu părăseşte Top 100 WTA după mai bine de opt ani. Cea mai bună clasare a ei a fost în 2012, locul 28 WTA, informează News.ro.

Pentru prezența în optimi, Monica va rămâne cu un premiu de 1.613 euro şi cu 15 puncte WTA.

Pe tabloul de la Limoges s-au aflat patru românce. Singura rămasă în competiție este Ana Bogdan, care va evolua în sferturi împotriva învingătoarei din partida Audrey Albie (393 WTA) și Evgeniya Rodina (88 WTA). Pe lângă Monica, eliminate au fost și Alexandra Dulgheru (de Renata Voracova) și Mihaela Buzărnescu (de Mandy Minella), ambele în primul tur.

"Open de Limoges" se dispută în perioada 5-11 noiembrie și face parte din categoria "WTA 125K series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de 125.000 de euro.