​Ponta: Această distrugere a Justiţiei ne va costa enorm pe toţi cei care vrem să trăim în continuare în Romania.Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro România, consideră că în prezent, în România are loc “o distrugere” a Justiţiei şi că va fi nevoie de mulţi ani pentru refacerea ei, iar “haosul” este produs de infractori şi de persoane care nu au studii juridice “Această distrugere a Justiţiei făcută în 2018 ne va costa enorm pe toţi cei care vrem să trăim în continuare în România (şi nu în Brazilia sau Costa Rica). Ne vor trebui mulţi ani să reparăm ce am stricat acum!’, a scris Victor Ponta pe Facebook. Acesta a precizat că este absolvent al Facultăţii de Drept din Bucureşti, a fost magistrat, avocat şi deputat, membru în Comisia juridică, dar că nu înţelege “absolut nimic” din modul în care se fac şi se aplică legile în anul 2018 în România, potrivitStirile ProTv.

politicFoto: Colaj foto

Un personaj principal din dosarul #TeleormanLeaks vrea să fie scos din ştiri. Invocă „dreptul de a fi uitat”.„Dreptul de a fi uitat”. Asta invocă unul dintre personajele centrale din dezvăluirile #TeleormanLeaks, de pe Rise Project, într-o notificare prin care cere ca referirile la persoana sa să dispară, scrie Paginademedia.ro. Este vorba despre Nicoleta Pene, director Tel Drum, prezentată drept mâna dreaptă a lui Petre Pitiş, directorul general al companiei din Teleorman, care au apărut în primul episod din #TeleormanLeaks publicat de site-ul de investigaţii. „Vă solicit să procedaţi imediat şi să îmi respectaţi dreptul la ştergerea datelor „dreptul de a fi uitat” prevăzut de art 17 din Regulament. Vă solicit a-mi comunica ştergerea datelor cu caracter personal prevăzută la art 19 GDPR. Îmi exprim dreptul la opoziţie prevăzut de Art 21 din Regulament.”, a spus ea potrivitAdevarul.

Straşnic împachetat! Două rânduri de hârtie, o cutie de carton murdară şi multă bandă adezivă. Cinci oameni se luptă să deschidă darul oferit de Firea primarului Madridului.Cinci oameni s-au chinuit aproape două minute să desfacă un cadou adus de Gabriela Firea pentru primarul Madridului, Manuela Carmena, scrie jurnalistul Felix Damian, care a postat pe Facebook şi o amuzantă înregistrare video a momentului. ”Situaţie penibilă de protocol”, concluzionează jurnalistul pe reţeaua socială. Obiectul de artă, respectiv o vază, oferit de primarul Gabriela Firea era învelit în două rânduri de hârtie, care acoperea o cutie din carton, urâtă, murdară şi lipită cu bucăţi de bandă adezivă. "Pare incredibil pentru o ţară europeană ca România, dar şeful de presă de la primăria Madridului a fost certat de conducerea ambasadei pentru că a chemat presa. (...) Bineînţeles că spaniolii nu s-au supărat pentru lipsa de tact a diplomaţilor români (purtători de valize diplomat), antrenaţi doar ca să smulgă telefoanele mobile din mâinile cetăţenilor." a scris el, potrivitGandul.

Ori Dragnea e prea deştept, ori opozanţii lui prea proşti.Este din ce în ce mai clar că o revoltă în PSD, care să ducă la debarcarea lui Dragnea din fruntea partidului ar putea să aibă loc doar într-o singură situaţie: condamnarea definitivă a acestuia. Şi repet, ar putea... În rest, opozanţii lui Dragnea din partid se dovedesc a fi nişte... habar n-am cum să-i definesc, pentru că indiferent de ce alegere aş face ei ar căpăta o formă, iar ei tocmai asta nu au - o formă articulată. Tudose, Ţuţuianu, Stănescu, Neacşu, Firea, Bădălău nu reprezintă o opoziţie internă faţă de Dragnea, ci doar expresia unor frustrări personale. Din acest motiv, pentru Dragnea este foarte uşor să-i elimine, să-i reducă la tăcere. Aşa-zişii opozanţi nu au nimic concret să pună în locul lui Dragnea, de fapt, vor acelaşi lucru, să subordoneze Justiţia. Dar pentru că în cazul lor sfoara nu e atât de strânsă în jurul gâtului, dau impresia că sunt mai moderaţi. Realitatea este că pentru România, pentru ceea ce definim a fi „statul de drept“ sunt la fel de periculoşi ca Daddy, scrieAdevarul.

Rivalitate în Moldova: Deputații PSD de Bacău s-au abținut de la votul pentru autostrada Iași – Târgu Mureș.Rivalitatea dintre Iași și Bacău și-a consumat miercuri un nou episod, când deputații PSD de Bacău s-au abținut de la votarea legii care obligă Guvernul să realizeze Autostrada A8 Iași – Târgu Mureș. Astfel, din cele cinci abțineri la votul de miercuri din Camera Deputaților, patru le aparțin deputaților PSD de Bacău: Theodora Şotcan, Elena Hărătău, Ionel Floroiu și Claudiu Augustin Ilişanu. Motivaţia abţinerii a fost: excluderea Bacaului ”în mod nefundamentat” de pe traseul acestei autostrăzi. În acest moment, construcția unei autostrăzi Iași – Tg. Mures este evaluată la circa 9 miliarde de euro, pe când o variantă Iași – Bacău – Brașov ar costa circa 5,5 miliarde euro, scrieG4media.