Președintele SUA, Donald Trump, a declarat marți că probabil se va întâlni luna viitoare cu omologul său rus, Vladimir Putin, atunci când cei doi lideri vor fi la Paris cu ocazia pentru ceremoniile prilejuite de aniversarea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial,potrivit Mediafax.

Trump si Putin la HelsinkiFoto: Captura YouTube

Liderul american a făcut această declarație după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis marți, la întâlnirea cu John Bolton, consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, că ar vrea o nouă întâlnire cu omologul său din SUA, Donald Trump, sugerând că întrevederea ar putea avea loc în noiembrie, la Paris.

John Bolton a apreciat că Donald Trump va accepta oferta. După discuțiile între Putin și Bolton, oficiali americani și ruși au comunicat că s-a ajuns la o înțelegere preliminară privind o întrevedere între cei doi lideri pe date de 11 noiembrie, urmând ca detaliile să fie stabilite ulterior.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat în urmă cu câteva luni că intenționează să invite liderii țărilor care au luptat în Primul Război Mondial la ceremoniile de la Paris. O serie de lideri din întreaga lume și-au confirmat deja prezența, inclusiv Putin și Trump.

Pe data de 11 noiembrie 1918 s-a semnat armistițiul dintre Antanta şi Germania, în pădurea de la Compiègne, acordul punând capăt Primului Război Mondial.