Uraganul Willa se apropie de coastele Pacificului din apropiere de Mexic ca o furtună de categoria 4, existând posibilitatea începerii unor furtuni violente și ploi torențiale. Deși Willa a scăzut ușor în intensitate luni după-amiaza, autoritățile avertizează că este de așteptat să se manifeste ca un uragan periculos, potrivitCNN.

uraganul willaFoto: YouTube

Vânturile declanșate de Willa au înregistrat o scădere de la 160 mph la 145 mph, ceea ce a dus la scăderea uraganului de la categoria 5 până la categoria 4. Intensitatea sa actuală este aproximativ aceeași cu cea a uraganului Michael, care a ajuns pe coastă în Florida în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

Centrul Național de uragane a fost surprins de consolidarea "explozivă" a uraganului Willa încă de când s-a format, în weekend. A devenit o furtună tropicală sâmbătă dimineața și a fost un uragan de categoria 5 în mai puțin de două zile.

Începând cu dimineața zilei de luni, viteza de deplasare a uraganului a crescut cu 80 km / h în doar 24 de ore. Willa este situat la aproximativ 85 de mile sud-sud-vest de un arhipelag aflat în largul coastei Pacificului din Mexic și se îndreaptă spre nord cu viteza de 8 km/h.

Furtuna, însoțită de "valuri mari și distructive", este prognozată de-a lungul porțiunilor din coasta centrală și sud-vestică a Mexicului.