​Elina Svitolina a obținut a doua victorie la Turneul Campioanelor (Grupa Albă de la Singapore), după ce a învins-o pe Karolina Pliskova în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-3. Meciul a durat o oră și 58 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul set a început extrem de echilibrat, iar după ce fiecare jucătoare și-a făcut primul game pe serviciu fără probleme, Elina a salvat nu mai puțin de șase mingi de break într-un game care a durat 15 minute. A urmat un game dificil și pentru Karolina, care a reușit să își facă serviciul după ce ucraineana a ratat două mingi de break. Svitolina a câștigat următoarele trei game-uri, iar în momentul în care a servit pentru a închide setul a salvat două mingi de rebreak ale jucătoarei din Cehia și și-a adjudecat primul set după un as și un punct obținut cu un voleu bine plasat din apropierea fileului.

Karolina a servit excelent în setul secund (a avut un procentaj de 92% pe primul serviciu, câștigând 12 din cele 13 mingi jucate) și nu i-a oferit nicio șansă de break adversarei. De la scorul de 2-2, Pliskova a reușit patru game-uri consecutive și a trimis partida în decisiv.

Chiar dacă setul fără probleme pe serviciu și ascendentul moral ar fi indicat că Pliskova va fi jucătoarea care va conduce ospitalitățile în setul decisiv, Elina a început excelent ultimul act și a câștigat de două ori pe serviciul Karolinei, care nu și-a mai găsit precizia și a părut de multe ori debusolată. După mai puțin de 15 minute, scorul arăta 4-0 pentru ucraineană și meciul părea decis. Karolina a părut să dea semne de revenire, și-a făcut pentru prima oară serviciul în decisiv, a recuperat un break, însă în momentul în care a servit pentru 4-3, a reușit un singur punct și i-a oferit șansa Svitolinei să închidă meciul pe propriul serviciu. Instabilitatea la serviciu a continuat, Karolina obținând rapid trei ocazii de a face încă un rebreak, Elina a salvat două dintre ele, însă a făcut o dublă greșeală și meciul s-a prelungit din nou. Victoria jucătoarei din Ucraina a venit tot după un break, Pliskova nereușind să regăsească serviciul bun din setul secund.

Dacă va câștiga cel puțin un set în ultimul meci, Elina Svitolina se va califica în semifinalele turneului.

Vezi aici ultimul punct al partidei dintre Svitolina și Pliskova:

S-au disputat până acum în Grupa Albă:

Elina Svitolina - Karolina Pliskova 6-3, 2-6, 6-3

Caroline Wozniacki - Petra Kvitova 7-5, 3-6, 6-2

Elina Svitolina - Petra Kvitova 6-3, 6-3

Karolina Pliskova - Caroline Wozniacki 6-2, 6-4

Clasament Grupa Albă:

1. Elina Svitolina (4-1) 2

2. Karolina Pliskova (3-2) 1

3. Caroline Wozniacki (2-3) 1

4. Petra Kvitova (1-4) 0

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Singura jucătoare care și-a câștigat pe teren dreptul de a evolua la toate cele cinci ediții de la Singapore a fost Simona Halep. Din păcate, ea nu va putea juca în acest an din cauza problemelor de la spate (hernie de disc).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale.

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Diferența de fus orar

Diferența de fus orar între București și Singapore este de 5 ore. În momentul în care în Capitală este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.