Cauza decesului copilului de 1 an şi 8 luni, care a murit în weekend la un spital privat din Capitală, este un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au anunțat marți reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală, potrivit Mediafax. Salem Abdo, reprezentantul INML, a afirmat că rezultatul autopsiei arată că băieţelul a murit în urma unui şoc hemoragic, cauza şocului fiind o hemoragie internă.

Foto:

Un copil în vârstă de un an și 8 luni a murit în weekend la spitalul privat Sanador din București, în urma unei operații de hernie inghinală.

Reprezentanții Spitalului Sanador au precizat că documentația și declarațiile medicilor implicați arată că au fost respectate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective.

De asemenea, în acest caz s-a autosesizat și Colegiul Medicilor.

Ministerul Sănătății a precizat că raportul preliminar al controlului efectuat la Sanador, unde a murit un copil după ce a fost operat, arată că au fost respectate procedurile igienico-sanitare, respectarea circuitelor, fiind sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificată conduita terapeutică.