Fostul președinte TVR, Alexandru Sassu, a fost numit producător general al televiziunii publice de către actualul președinte-director general, Doina Gradea, potrivit unui anunț intern citat, marți, de Paginademedia.ro. Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010, iar numele lui e legat de cea mai scumpă achiziție TVR - drepturile pentru Liga Campionilor.

Cladirea TVRFoto: TVR

Doina Gradea l-a adus pe Alexandru Sassu în TVR recent, pentru a se ocupa de o "evaluare". Acum, el îl înlocuiește ca producător general interimar pe Cristian Văileanu, la rândul său interimar, acesta urmând să rămână coordonator cu atribuții de director al Direcției Studiouri Centrale, potrivit sursei citate.

Când a fost șeful TVR, Sassu a intrat în conflict cu șefa de atunci a Știrilor, Rodica Culcer, el acuzând și fiind acuzat de ingerințe editoriale. Dar principala sa "moștenire" a fost contractul de circa 35 de milioane de euro pe care TVR l-a semnat pentru achiziția drepturilor de difuzare a Champions League pentru câțiva ani, achiziție ce a contribuit la o spirală a îndatorării a Televiziunii publice, în ultimul deceniu.