Europarlamentarul Cristian Preda l-a atacat marți, în plenul Parlamentului European, pe liderul ALDE, Guy Verhofstadt, pentru sprijinul acordat lui Călin Popescu Tăriceanu, sugerând că acesta dă dovadă de ipocrizie în condițiile în care se arată îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România, dar îl ține în brațe pe liderul de la București.

Cristian Preda Foto: Hotnews

"Până azi îl ține în brațe pe Tăriceanu, orice ar face. Rușine familiei liberale și socialiste, amândouă țin în brate corupți", a declarat Preda, în plenul PE, citat de Mediafax.

Președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, s-a declarat marți „îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România”, acuzând „reforme dubioase” în Justiție, „slăbirea codului penal”, subminarea luptei anticorupție, dar si protocoalele secrete între SRI și diverse instituții.

Cristian Preda a mai spus că actualii guvernanți sunt incapabili să apere valorile europene.

”Cu cine să apărăm Europa? Cu Daea, Andrușcă, Tudorel Toader? Vedeți dumneavoastră: No way, mister president. Securiștii corupți apără independența justiției vorbind despre servicii secrete”, a spus Cristian Preda.