Contractul de proiectare și execuție a Variantei de Ocolire a municipiului Bârlad a fost semnat cu Asocierea Tehnic Asist SRL - Tass Infra Logistic SRL pentru circa 28 de milioane de euro, anunță Compania de Drumuri. Proiectul are termen de opt luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția celor 11,28 km, iar asocierea câștigătoare a ofertat o perioadă de garanție de șapte ani.

VO BarladFoto: CNAIR

„Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Variantei de Ocolire a municipiului Bârlad, care este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est care se desfășoară între DN 24, la intrarea în Barlad și DN 24, la ieșire din Baâlad spre Vaslui, în lungime de 11,28 km. Prin execuția acestui contract se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Bârlad, prin redirecționarea traficului greu în afara orașului”, informează CNAIR.

Valoarea contractului este de 132.050.652,68 LEI fără TVA, echivalentul a 28 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 2,49 milioane euro fără TVA.

„În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestor contracte este de 30 luni, din care 8 luni pentru activitatea de proiectare și 22 luni pentru execuția lucrărilor. Menționăm că Antreprenorul a ofertat o perioada de garanție a lucrărilor de 7 ani”, mai transmite CNAIR.

Licitația pentru centura Bârladului a fost initțiată pe 2 august 2017, iar ofertele au fost depuse în noiembrie anul trecut.

Varianta ocolitoare a Bârladului va avea o lungime totală de 11,281 kilometri, o lăţime platformă de 10 metri, 4 poduri, trei pasaje, două intersecţii la nivel şi două parcări. Proiectul va fi finanţat 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 (fonduri nerambursabile) și 25% de la bugetul de stat.